Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak jsme ve světě trapností opět proslulejší. Intelektuálové, snad jste nyní spokojeni.

Tak k nám zavítal čínský prezident a dříve, nežli vůbec dorazil, začala se proti němu štvavá kampaň. Zatímco v Británii se mu dostalo doslova královského uvítání, u nás to začíná být pomalu jeden skandál za druhým. Bravo! Tleskám

Kdo by si toho nevšiml. Do naší malé Republiky zavítal prezident Číny a přípravy na jeho příjezd byli doslova ohromující. Vlaječka kde se dalo, sem tam plakát a pro setkání s ním zamluvena snad polovina Prahy. Zeman si jej zve do Lán a kdo ví, co jsem ještě vynechal. Ano, i mi se zdají tyto přípravy vskutku přehnané, ale vzhledem k tomu, že jsme mistry světa ve vlezdoprdelismu, dá se to pochopit. A musím přiznat, že i mně není zcela jasné, proč že se Čína rozhodla investovat právě do naší malé zemičky a cítím jisté obavy. Avšak to, co předvádíte nyní vy všichni tzv. intelektuálové plní pravdy, lásky a kdo ví především čeho dalšího ještě, to začíná přesahovat všechny meze slušných mravů.

Zatímco v Británii se Si-Ťin pchingovi dostalo královské uvítání, projel se zlatým kočárem, sama královna Alžběta pronesla něco ve smyslu, že "návštěva čínského prezidenta v Británii znamená milník v tomto nebývalém roce spolupráce a přátelství mezi Spojeným královstvím a Čínou" a média pěla celkově jen chválu na to, jak si to Britové pěkně zorganizovali, u nás se člověk dočítá o jednom skandálu za druhým. To jednou pár idiotů pošpiní Čínské vlajky barvou, další den je někdo sundá a pak se dokonce dočtu, že je někdo snad měnil i za Tibetské.

Ano, přesně tak se chováme k zahraničním návštěvám. On k nám někdo přijede investovat nějaké ty prašule, tak proč jej nezačít urážet dříve, než přijede. A pokud si myslíte, že vaše špinění vlajek Tibetu nějak pomůže, tak vyšetření hlavy by asi neuškodilo.

Pravda, viník nebyl dopaden. Vinit z toho TOPku je také hloupost. Avšak kdo jiný, než její následovníci z mamahotelu věčně se ohánějící svým ohromným intelektem, neboť se nějakým podivným způsobem dostali na vysokou školu, by si to dovolil. On ten hloupý póvl tvořící zbytek národa přeci za Zemanem stojí a proti návštěvě čínského prezidenta také nic nenamítá.

Takže ano! Tleskám tedy vaši nevídané inteligenci a očekávám jen další skvělé nápady, jak nás ve světě ještě více zviditelnit. Až k nám nebude jezdit vůbec nikdo, to bude teprve prdel co? Možná máte školy. Asi i mnozí ještě studujete. A je pravděpodobné, že jste si také někdy přečetli nějakou tu knihu. Etika vám asi však moc neříká. Vaše vystupování totiž není o nic lepší, než vystupování některých z těch křiklounů na Václaváku.

I když jak koukám, pracujete na tom zviditelnění vesele dále. Porvat se s čínskými turisty, nebo co to bylo, to už je opravdu síla. Mnozí o tomto incidentu zjevně ještě neví, ale je možné, že k večeru se objeví na ČT Goebbels. Je jen otázkou, jak to média podají.

A co že se stalo? No to si pár mladíků vyšlo na koledu s Tibetskou vlajkou přes rameno a strašně se diví, že se s nimi porvali Číňané čekající na svého prezidenta. Vlastně jim ji prvně pouze strhli. K potyčce došlo až po té, co se k našim návštěvníkům pro ni rozběhli. Ona je to totiž naprosto běžná česká tradice, chodit na Velikonoce na pomlázku s Tibetskou vlajkou. Už jen to, že dotyčný celou situaci natáčel, a začal natáčet dříve, nežli se vše začalo mlít, jak se sám chlubí, ukazuje boha jeho jasně, že muselo jít o cílenou provokaci. Tak se hlavně nyní div a fňukej ty demente, že policie zasahovala proti občanům ČR. Uvědomím-li si však, že v posledních dvou dnech bylo zadrženo i pár odpůrců migrace a použiji-li pak mediální matematiku, pak je patrné, že byli zachyceni i lidé z druhé strany názorové barikády. To by tě snad mohlo uklidnit.

"Z videa je jasně vidět také agresivita, se kterou několik Číňanů vystartovalo na kluky, kteří šli na koledu (s pomlázkami v ruce) a chtěli projít po chodníku. Následně jednomu klukovi, který pouze točil situaci na kameru, a který měl přes ramena tibetskou vlajku, někdo z Číňanů vlajku strhl a ten kluk se vrhl k Číňanům, aby mu ji vrátili. V ten moment se na něj sesypalo několik Číňanů a začali jej mlátit a to i tyčemi od vlajek."
(část přesné citace z popisku videa)

Jak sám pak uvádí, ČT i Prima měli o jím pořízený materiál zájem. Tak kdo ví. Třebas vám tyto záběry večerní zpravodajství promítne na obrazovkách. Není to ironie? Když nezveřejní záběry z demonstrace proti migraci či některé z projevů Miloše Zemana, vzkážou nám, že kdo chce mít informace, dohledá si je. Ale jakmile jim někdo oznámí, že má nahrávku z rvačky mezi českou mládeží a čínskými turisty, ihned po tom chňapnou. Ale o tom třebas zase někdy příště.

Autor: David Wiltsch | pondělí 28.3.2016 19:19 | karma článku: 40,81 | přečteno: 2500x
  • Další články autora

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma: 14,81 | Přečteno: 289x | Diskuse| Cestování

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma: 30,05 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma: 27,60 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Čtyři důvody, proč Miloši Zemanovi napatří do rukou tajné informace

Zeman požaduje seznamy ruských agentů operujících na našem území. Nehorázné, skandální, pobuřující. Napadají mne hned čtyři zásadní důvody, proč zrovna jemu žádné tajné nformace do rukou nepatří.

1.12.2020 v 17:05 | Karma: 28,43 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Babišův daňový kolotoč aneb Čau Andreji, něco mi vysvětli

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a zároveň odvolávám, co jsem neslíbil a slibuji, co jsem odovolal. Zrhuba tak by se dal vystihnout Babišův názorový kolotoč ohledně rušení superhrubé mzdy.

23.11.2020 v 21:07 | Karma: 44,25 | Přečteno: 7405x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/