Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dohoda o spolupráci české a německé policie: příliš povyku pro nic.

Česko-německá dohoda o policejní spolupráci. Jak strašné a protinárodní. Lidi jímá běs, populisté se vezou na vlně hlouposti a přitom se vcelku nic neděje. Vlastně stačí nemít jednostranný a zaujatý pohled.

Tak jsem včera zase jednou prošmejdil facebook, to místo neuvěřitelné koncentrace hlouposti a nenávisti, abych zjistil, co lidi děsí nejvíce protentokrát. Netrvalo dlouho a v jedné ze skupin příznivců Miloše Zemana jsem narazil na pobuřující video o česko-německé dohodě o policejní spolupráci, kterou dotyčný okamžitě přirovnal k nasazování německých policejních složek roce 1938 - 1939 při rozbití Československa. 

"Německá policie může rozhánět demonstrace na celém území ČR" stálo hned v úvodu videa. "Německá policie může zasahovat na CELÉM ÚZEMÍ ČR", bylo všem zdůrazněno dále. Toho, že se však jedná o vzájemnou dohodu a naprosto stejně tak může i česká policie zasahovat na území Německa, si asi nikdo nevšiml. 

Abych pravdu řekl, vůbec bych se touto zhovadilostí dál nezabýval, kdyby se ji hned nechytily "politické" subjekty jako Národní demokracie nebo Miroslav Sládek, které hned na základě informací převzatých zřejmě výhradně z tohoto videa, začaly dále šířit pobuřující polopravdy a nepravdy v touze nahrabat co nejvíce politických bodů. Co za chaos tím v hlavách lidí žijících v domněnkách o evropském útlaku nadělají, s tím si asi moc starostí nedělaly. Například hnutí "MY PROTI VŠEM", které žije jaksi úplně mimo realitu a naše současné postavení v Unii již dlouhodobě vnímá jako protektorát Čechy a Morava za války, neváhalo, aby ihned uveřejnilo úplně zcestnou a nesmyslnou demagogii o vládě kolaborantů a obsazování naší země cizími jednotkami. Ani pan Sládek nebyl jejich myšlenkovým pochodům vlastně příliš vzdálen, když neváhal ihned obvinit vládu z vlastizrady.

Samozřejmě chápu, že starosti mohou být na místě. Je toto skutečně zapotřebí? Je situace tak zlá, aby naše bezpečnostní složky potřebovaly pomoc německé police? Nemůže se to do budoucna obrátit proti nám?

Ale nazývat tuto dohodu hned protinárodním či vlastizrádným činem a šířit mezi lidmi takovou paniku a hysterii, jako tomu je v těchto případech, shledávám poněkud přehnanými. Podíváme-li se na spolupráci české a německé policie z dlouhodobého hlediska, můžeme být akorát rádi, že něco takového existuje a že tak dobře funguje. Pokud tedy došlo pouze na rozšíření pole působnosti, nevidím důvod se hned třást, že nám druhý den u dveří zazvoní gestapo.

Možná by také stálo zmínit, čeho se taková spolupráce týká. Ať už koukneme na aktualne.cz nebo na idnes.cz, dozvíme se jedno a totéž. Tedy že policie má možnost sledovat podezřelá vozidla i na území druhého státu nebo že nová pravidla umožňují zasáhnout i v případě ohrožení života či zdraví lidí. Za současné bezpečnostní situace v Evropě by tak měli být lidé spíše rádi, že v případě nějakého toho teroristického útoku nám budou moct okamžitě přijít na pomoc třebas i v boji s terorismem již o něco zkušenější posily. 

Pokud tedy nyní máte problém s možnou pomocí německé policie na našem území, docela by mě zajímalo, proč jste taktéž neprotestovali proti působení našich jednotek na území Maďarska při ostraze hranic. Nic takového jsem u nás ani u Maďarů nezaznamenal a dokonce tomu byli všichni spíše rádi. Stále si pamatuji všechny ty velkolepé internetové oslavy jednotnosti Vyšegrádu.

Všichni tihle burcovači proti této nehorázné dohodě však zapomínají zmínit především jednu důležitou věc - že se jedná o vzájemnou spolupráci. Že by záměrně? 

To znamená, že se nejedná o nic jednostranného. Stejně jako může německá police působit na území České republiky, tak samo může působit i naše policie v Německu. Taktéž  můžeme pronásledovat podezřelá vozidla dále na území Německa a úplně stejně tak můžeme pomáhat udržovat pořádek na demonstracích v Německu, případně pomoci lidem v ohrožení života. Smutnou pravdou zůstává, že tihle buřiči většinou právě takový jednostranný pohled potřebují, poněvadž jiný by se jim nehodil do jejich příběhů o zlém německém okupantovi a našem malém protektorátu, v němž si tak všichni nyní hnijem.

Zajímavá a zcela příznačná byla například reakce Miroslava Sládka, když jsem jej na jeho jednostranný pohled upozornil. Na mé vyjádření, že by možná stálo za to zmínit, že taktéž může i naše policie zasahovat na území Německa, mi odpověděl otázkou zcela od věci: "A víte, kolik obyvatel má Německo? A víte, kolik válek Německo rozpoutalo?" Stačilo napsat, že srovnávat militantní Prusko, pangermánské tendence nebo Hitlerovu nacistickou Říši se současným civilizovaným a demokracií a humanismem přetékajícím Německem je trošku přes čáru, a už mu argumenty došly. Hned jsem byl zcela demokraticky cenzurován a na věky věků úplně zablokován. 

Takže děkuji za pozornost a omlouvám se, pokud článek není dosti čtivý, ale o svém volném čase jsem měl úplně jiné představy, než že budu muset omezencům vysvětlovat, že Evropská Unie není Velkoněmecké říše, že České republika není Protektorat Böhmen und Mähren a že vzájemná spolupráce české i německé policie je na skvělé úrovni a nevidím důvod se ji bránit. Ve zkratce řečeno, veškerá hysterie kolem této dohody není nic víc, než příliš mnoho povyku pro nic.

Autor: David Wiltsch | pátek 21.10.2016 15:56 | karma článku: 14,93 | přečteno: 644x
  • Další články autora

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma: 14,81 | Přečteno: 282x | Diskuse| Cestování

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma: 30,05 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma: 27,60 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Čtyři důvody, proč Miloši Zemanovi napatří do rukou tajné informace

Zeman požaduje seznamy ruských agentů operujících na našem území. Nehorázné, skandální, pobuřující. Napadají mne hned čtyři zásadní důvody, proč zrovna jemu žádné tajné nformace do rukou nepatří.

1.12.2020 v 17:05 | Karma: 28,43 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Babišův daňový kolotoč aneb Čau Andreji, něco mi vysvětli

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a zároveň odvolávám, co jsem neslíbil a slibuji, co jsem odovolal. Zrhuba tak by se dal vystihnout Babišův názorový kolotoč ohledně rušení superhrubé mzdy.

23.11.2020 v 21:07 | Karma: 44,25 | Přečteno: 7405x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26,  aktualizováno  12:52

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Začaly vypovídat poškozené. Vyslechnout si je Cimický k soudu nepřišel

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  12:47

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů...

Jste pryč, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/