A napadlo aspoň někoho, že tady vůbec nejde o tu podělanou medaili?

28. 10. 2016 15:21:00
Je toho plný internet a už se na to opravdu nedá dívat. Haldy pobouřených komentářů na adresu pana Bradyho a ministra Hermana. Jako by zde šlo jen o jednu medaili a nic víc. Při tom ta je tím posledním, co by nás mělo zajímat.

Brady, Herman, medaile! Myslím, že kdyby někdo dělal průzkum, která jsou nejčetněji vyskytující se slova na internetu, byla by to právě tato tři. Nenávistných komentářů na adresu Daniela Hermana je totiž nyní plný internet. Lépe řečeno všechny skupiny podporovatelů Miloše Zemana, Vladimíra Putina, přátel Ruska, a nejrůznějších rádoby vlasteneckých serverů.

Všude se lidé ohánějí proti ministru kultury, jako by zosnoval nějakou nehoráznou akci, jak zlikvidovat našeho prezidenta. Neváhal při tom ani zajít tak daleko, že do toho zatáhl svého staršího příbuzného. Všichni brojí proti všem, kteří se zastali pana Bradyho. Ze všech, kteří se pozastavili nad současnou situací, se stávají vlastizrádci. Názor hlavy státu je přeci posvátný a nezpochybnitelný. Zajímavé, že něco takového se většinou dočítám od té skupiny lidí, která pro změnu zároveň kálí na odkaz bývalých hlav státu, jako byli Václav Havel, případně ještě Edvard Beneš.

Všichni tihle lidé se vyjadřují, jako by pan Brady byl nějaký parazit, který si nyní ve svém požehnaném věku chtěl vydupat něco, co mu nepřísluší. Dívají se na něj jako na někoho, kdo si ještě na stará kolena potřebuje namastit své ego. Jako by to ten starý pán měl zapotřebí. A jako by toho v životě nezažil sám víc než dost. Jako by se o nic nezasloužil.

Internet je plný vtípků i nepěkných narážek. "Kdo do nedávna věděl, že vůbec nějaký pan Brady existuje?" ptají se mnozí. "Takových co přežili Terezín je a nedělají s tím takovou vědu," vyznívají reakce mnohých. "A kdo ocení mě, že musím osm hodin denně pracovat?" položil někdo opravdu duchaplnou otázku. Najdou se však i mnohem urážlivější a horší vinící pana Bradyho z vlastizrady, které si z úcty k panu Bradymu nedovolím ani citovat či parafrázovat.

Jedná se zřejmě jen o výplody závistivců. Výjevy lidí, kteří jsou nespokojeni se svým životem. Sami v životě nic nedokázali. Jediné, co umí, je sedět, a stěžovat si a nadávat na internetu, jak je ten život strašný a nespravedlivý. Všem jde přitom jen o tu medaili. Nic jiného nevidí. Jako by o nic jiného nešlo. "Dědek chce medaili! Ha, nic nedostane. K čertu s ním, dostal spoustu dalších." Přístup naprosto primitivní, jednoduchý, čistě materialistický.

Vidí vůbec někdo, že zde jde o mnohem víc? Že tady vůbec nejde o to, jestli někdo ocenění získá nebo nezíská? Uvědomují si lidé, že zde jde především o to, jak k této situaci došlo? Dochází těmto lidem, že veškeré to dění kolem není trucpodnikem, aby byl pan Brady vyznamenán?

Zde nejde přeci o žádnou nátlakovou kampaň jak si vynutit metál, ale o princip! O čest. Morálku a slušnost. Hodnoty a směřování této země. O demokracii a kulturnost tohohle národa. Vyjádření nespokojenosti se špinavými a nemorálními metodami, které k nám Zeman zatahuje. Omezování svobody a oklešťování práv.

Autor: David Wiltsch | pátek 28.10.2016 15:21 | karma článku: 27.12 | přečteno: 1803x

Další články blogera

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma článku: 14.54 | Přečteno: 264 | Diskuse

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 607 | Diskuse

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma článku: 27.48 | Přečteno: 796 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.51 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1478 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 250 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse
Počet článků 150 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2012

Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...