Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Český rok

Končí se starý rok. Jaký byl? Jak se nám žilo? Čeho jsme dosáhli? A co vše jsme zpackali a nebo naopak nepodělali?

Končí rok 2017 a jedno je dnes již víc než jasné. Dobrým mravům, morálce a pravidlům již nadobro odzvonilo. Prezident si máchá holí na premiéra jak bača valaškou v putice a nic si nedělá z pravidel a dobrých mravů. Naopak vyzdvihuje pijanství a varuje, že kdo nepije, dopadne jako Hitler. Stejně tak doporučuje společnosti začít kouřit těsně před třicítkou a básní a o přínosných dopadech kouření. Ten by si byl schopný připálit i v muničním skladě. 

Autor: Já

Prezident nedbá rozhodnutí soudu a spolu s novopečeným premiérem si dělá z ústavy toaletní papír. Oba se vysmívají společnosti a jakákoli pravidla mají u zandele. Lež je jen jiný názor. Novináři nepřátelé. Jak pak však má společnost brát zákony a státní aparát vážně, pokud z nich mají samotní nejvyšší ústavní činitelé vítr? Oni jsou nedotknutelní a téměř svatí. Všichni ostatní proti nim vedou jen ustavičnou kampaň. 

Ačkoli je prezident stále podobnější imperátorovi Darth Sidiousovi neboli Palpatinimu, na dalších pět let se cítí. Je přeci v nejlepší kondici. 

A ačkoli nevede vůbec žádnou kampaň, jeho bilboardy hyzdí ulice, kde se jen podívám. K tomu se mu dostává nevídaného prostoru tam, kde mu nehrozí pražádný střet s názorovými oponenty. Zbabělost! Ale raději do toho nebudeme více zabrušovat.

Co dále se událo v naší republice. Volby vyhrál koblihář žalující na korupci, sám stíhaný policií pro podvod a ačkoli volá po zrušení imunity pro politiky, sám se tetelí blahem a vysmívá společnosti, že on je jí chráněn. Zrušme imunitu všem, mi však ne. Zkuste si mně stíhat nebo na mne sáhnout. Jde jen o kampaň matrixu, jehož jsem sám nedílnou součástí. Teď už vlastně hlavou samotnou. Byl jsem zvolen. Jakýkoli krok proti mým protiprávním činům a vyčůranosti by byl fackou do tváře mých voličů. Jsem pan nedotknutelný!

Autor: Opět já
Taky můj výplod

Jak sám řekl, padesát procent obyvatel země si jej přeje za premiéra. No nevim no. Volební účast byla nějakých šedesát procent a ani ne třetina voličů mu svěřila svůj hlas. Ale v počtech pana Babiše nám vychází padesát procent obyvatel. Jestli ona se ta jeho účetní neučila počtům právě u něj. To by byla, jak sám pravil, opravdu chudinka.

S naším novým premiérem je to však jeden paradox za druhým. To máte například tak, když jednáte o vládě s komunisty a pak si jdete s klidným svědomím položit věnec na Národní.

Autor? No kdo asi?

A dalo by se pokračovat ...
 

Zdroj: Nový Bojkot Babišových Výrobků

Ale nechme téhle zbytečné a ustavičné kampaně. Pojďme dál. Ovčáček dále pátrá po domnělém intelektuálním přešlapu Ferdinanda Peroutky, zvířata neumírají ale chcípnou nebo pojdou a v parlamentě usedá migrant extremista varující před migranty extremisty. Konkurence je hold svinstvo. Vydává tak stejně primitivní hry, jako jeho primitivní předchůdci...

... a svůj neústupný a hrdý boj za české tradice a kulturu vede všemi možnými prostředky. Například vedením největšího japashopu v Česku, Provozováním kurzů japonské kuchyně nebo otevíráním japonských restaurací. Bravo Tomio. Je vidět, že svůj boj myslíš opravdu vážně.

Ale on ten parlament nyní bude stejně plný exotů, tak proč se zanedbávat párkem trollů těžících z lidského strachu a hlouposti.

Člověk už ani neví zda se smát nebo brečet. Pohleďme tedy do světa a shrňme si to krátkou, chytlavou a opravdu výstižnou písní.... 
 

Nu, tak snad bude ten příští rok lepší. Všem vám ho ze srdce přeji. Je sice krásné být světovým unikátem, ale co je moc, to je moc.

Autor: David Wiltsch | neděle 31.12.2017 12:57 | karma článku: 20,15 | přečteno: 665x
  • Další články autora

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma: 14,81 | Přečteno: 283x | Diskuse| Cestování

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma: 30,05 | Přečteno: 611x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma: 27,60 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Čtyři důvody, proč Miloši Zemanovi napatří do rukou tajné informace

Zeman požaduje seznamy ruských agentů operujících na našem území. Nehorázné, skandální, pobuřující. Napadají mne hned čtyři zásadní důvody, proč zrovna jemu žádné tajné nformace do rukou nepatří.

1.12.2020 v 17:05 | Karma: 28,43 | Přečteno: 848x | Diskuse| Politika

David Wiltsch

Babišův daňový kolotoč aneb Čau Andreji, něco mi vysvětli

Odvolávám, co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a zároveň odvolávám, co jsem neslíbil a slibuji, co jsem odovolal. Zrhuba tak by se dal vystihnout Babišův názorový kolotoč ohledně rušení superhrubé mzdy.

23.11.2020 v 21:07 | Karma: 44,25 | Přečteno: 7405x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily dva lidi

24. dubna 2024  8:33

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na východoukrajinský Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy a...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/