Náhled do zvláštních zákoutí mysli Rusofila

24. 05. 2018 13:22:45
Vše, co přišlo z Ruska je dobré. Západ je prohnilý a zkažený a posedlý touhou nás zničit a zotročit. Tak přemýšlí někteří jedinci v naší společnosti nehledě na fakta a postoje, jimiž mnohdy sami vyvrací vlastní světonázor.

Rusofil. Moderní výraz pro milovníka Ruska a příznivce všeho ruského. Vše, co přišlo z Ruska, je pro něj dobré a krásné až posvátné. Dokonce i ta totalita a léta okupace byly tím nejkrásnějším obdobím v dějinách republiky. Oproti tomu západ je mu zkaženým semeništěm zla a neusiluje o nic jiného, než naše ovládnutí. Ano, i takto smýšlející lidé se mezi námi najdou a jsou ve svém vidění světa utvrzelí natolik, že nejsou schopni vidět rozpor nejen s fakty, ale ani mezi vlastními postoji vyvracejícími ty druhé.

Bodem odpichu je jim samozřejmě druhá světová, nebo spíše, velká vlastenecká válka, jejíž konec jsme si tento měsíc připomněli. Při té příležitosti však neopomněli právě příznivci všeho ruského nadevše vzývat jimi zbožňované Rusko a naprosto srážet roli západu. Byl to přeci naprosto neschopný západ, kdo nebyl schopen se Hitlerovi postavit. Role Sovětského svazu se však jaksi vypouští. Jako by zrovna západ byl zodpovědný za chod světa i Sovětského svazu. A když Británie a Francie vyhlásili Německu válku, jejich neschopnost se projevila naplno. Jen zírali a čekali, co bude následovat, zatímco Hitler dobýval Evropu.

Jo, Sovětský svaz, ten si stál jinak. Ten na nic nečekal a coby přímý spojenec Německa napadl Polsko, Finsko, Pobaltí i Besarábii a dokonce byl ve svém protiněmeckém válečném úsilí tak pevný, že společně organizoval i vojenské přehlídky a po celou dobu dodával Německu suroviny a snažil se mu ukázat, že bez války může mít prakticky cokoli. Dokonce zvažoval i účast v operacích vůči Británii. To by ho však nesmělo Německo napadnout. Nebýt tohoto napadení, mohla tato úchvatná koalice fungovat dodnes. Místo toho se však Sovětský svaz musel obětovat a stát se vítězem války.

Právě s oslavami tohoto výročí se na sociálních sítích opět vyrojilo mnoho koláží a videí hlásajících ruskou pravdu o válce a připomínající, že Rusko není hrozba, nýbrž slavný a věčný osvoboditel evropských národů. A nic, než právě tyto materiály, nebylo vzdálenější pravdě.

1) Evropa prý zpyšněla a zapomněla, jak zoufalá a bezradná se obracela k Sovětskému svazu a se slzami v očích doufala, že ji zachrání od fašistického teroru.

Ehm, tohle myslí autor výroku jakože vážně? Do roku 1939 se Evropa třásla před bolševismem. Po vypuknutí války pak naopak vystupoval právě SSSR jako spojenec Německa, rozdělil si s ním Polsko a napadl další své sousedy. Dokonce jej hojně zásoboval v jeho válečném úsilí a nikdo si nemohl být jistý, zda jejich společnou příští obětí nebude právě on. Dokonce to sám Churchill měl Stalinovi během jednoho z prvních setkání dle knihy "Za zavřenými dveřmi" vytknout, když Stalin bez jakékoli sebereflexe kladl až drzé a neuvěřitelné nároky na svého nového spojence. "Ještě pár dní zpátky jsme sami nevěděli, zdali nás po boku Německa nenapadnete," zhruba takto se měl Churchill vyjádřit.

2) Vězte, že by se v Evropě neobjevila jediná americká noha, kdyby SSSR neobrátil válku.

Možné to je. Amerika byla daleko a do záležitostí Evropy neměla důvod se vměšovat. To Adolf Hitler ji po japonském útoku vyhlásil válku. Vy však vězte, že u nás by se neobjevil jediný mužik, kdyby Hitler nezradil Stalina a nenapadl jeho zemi. Již tehdy dbal každý předně svých zájmů. A zájmem SSSR nebylo zabřednout ve válce s největší vojenskou mocností té doby.

3) Amerika přišla jen z vypočítavosti, přišla, aby si urvala něco z válečné kořisti.

A proto po válce vypracovala Marschallův plán evropské obnovy a pomohla Evropě opět se postavit na nohy, zatímco SSSR zcela nezištně a z dobroty srdce další čtyři desítky let okupovala a vysávala "osvobozená" území, zakázala jim přijmout tuto pomoc a postupně je vedla k bídě. Konkrétně na naší zemi si pak vybral daň v podobě Podkarpatské rusi. Jakékoli náznaky svobodného nadechnutí pak zadupaly těžké vojenské boty a rozjezdily pásy tanků, jako tomu bylo například roku 1956 v Maďarsku, či roku 1968 právě u nás.

4) Fakta, která ta pyšná Evropa zamlčuje a tak arogantně ignoruje. Sovětský svaz vstoupil do války 22.6.1941, Amerika až 7.12.1941.

Ano, je tomu skutečně tak. Amerika vstoupila do války až půl roku po Sovětském svazu po té, co byla napadena Japonskem a byla ji ze strany Německa vyhlášena válka. Do té doby však zachovávala neutralitu. Tento fakt nikdo nezamlčuje a je veřejně znám a vyučován i na školách. Oproti tomu SSSR vstoupilo do války o půl roku dříve než USA a to jen díky zrady a přímému napadení za strany Německa. Do té doby s ním však hrdě spolupracovalo. Opět jde o fakt z evropské strany nikterak zamlčovaný. Zamlčovaný je však ze strany ruské. Když se o něm zmínil ruský bloger, musel prchnout do Čech kde žádal o azyl. Je zamlčován a neučí se o něm a zatímco západ včetně USA si připomíná začátek války 1. září, pro Rusy válka začala až 22.6.1941. Co následovalo před tím, zůstává pak zahaleno tajemstvím. A nejen rusové nedokážou vidět a vnímat tento fakt, ale také jejich věrní obdivovatelé.

5) Jen ignorant nechce přijmout fakt, že nebýt toho tolik špinavého Sovětského svazu a rudé armády by tu dnes možná nikdo z nás nebyl.

Nikdo neupírá nemalý díl na sovětském válečném úsilí, které vítězství zaplatilo největší krvavou lázní. Ale stejně tak nelze ignorovat válečnou pomoc v podobě těžce dopravovaného válečného materiálu i zásob potravy. A tak, jako by tu nikdo z nás dnes třebas ani nebyl, byl by zde mnohý jiný, kdyby Sověti nespáchali Katyň, neodvedli mnoho nevinných Poláků do gulagů a nenechalo vykrváce Poláky během Varšavského povstání jen pro své osobní zájmy.

Ano, Sověti přinesli za války neskutečnou oběť. Ale také toho mnoho napáchali. Ani jedna strana karty by neměla být přehlížena, neboť právě jedna strana je po dnes tolik užívána k nejrůznější ruské propagandě šířící se dále. Například jsem před pár týdny zahlédl opět koláž poukazující na oběti vybombardované škodovky v Plzni s otázkou, zda je skutečně co oslavovat, jako kdyby se snad válka obešla bez obětí a jako by rudá armáda neužívala bombardérů a kanonády. Stejně tak se najdou tací, kteří budou tvrdit, že Plzeň neosvobodili Američané, ale osvobodila se sama a oni posléze jen přijeli. Jako by snad povstání nemohlo být kdokoli zvráceno. Ti samí však budou oslavovat osvobození Prahy, kde taktéž došlo k povstání českého lidu podpořenému Vlasovci.

Zanechme však řečí kolem války, kterých bylo v poslední době víc než dost a nakoukněme do zákrut současné rusofilské mysli. Pro milovníky Ruska totiž není Rusko hrozbou. A proto Rusko okupuje Krym, vede hybridní válku proti Ukrajině a jeho přímí sousedé v Pobaltí se před ním třesou strachy.

Rusko je pak výspou svobody a demokracie a všeho dobrého, zatímco my, tady v Evropě jsme vystaveni diktatuře Frantíků, Bruselu a především pak Mutter Merekl.

Ano, a právě proto si všichni žvanilové u nás můžou říkat co je napadne, aniž by je za to kdokoli stíhal a máme tak barevné složení našich parlamentů, zatímco v tom svobodomyslném Rusku jsou lidé pronásledováni pro názor a dochází k vraždám novinářů i vůdců opozice. A i přes jeho neskutečnou vyspělost, máme doma z Ruska maximálně tak plyn a hrdí ruští noční vlci jezdí na amerických motorkách za bílého dne.

Člověk, řekněme rusofilní, je pak schopen zapomenout, že zde sověti byli ještě poměrně nedávno i to, jak se zde chovali. Ale přítomnost Arabů před Vídní celá staletí zpátky zapomenout nedokáže. Je to jako nemoc vystrašené mysli plné obdivu, která nedokáže vidět věci jasně a čistě tak jak jsou. Která dokáže vidět jen co si přeje, aniž by se zamýšlela, jek jedním svým slovem útočí na své slovo druhé, jako to můžeme vidět opět v posledních dnech, kdy se rozhořela debata nad průjezdem amerického konvoje naší zemí.

Zatímco mnozí z přívrženců Ruska děkují Moskvě za vpád vojsk roku 1968, jsou schopni lát a hrozit pěstí, a přitom průjezd vojsk NATO srovnávat s jimi opěvovaným datem. Ti bystřejší si již všimli,jak si kálí do úst a tak začali srovnávat tuto situaci se vznikem protektorátu. Oběma však uniká základní fakt. Vojska NATO pouze projedou, zatímco vojska Wehrmachtu či Varšavské smlouvy přijela, napáchala škody i ztráty na životech a již zde zůstala.

Autor: David Wiltsch | čtvrtek 24.5.2018 13:22 | karma článku: 31.23 | přečteno: 1157x

Další články blogera

David Wiltsch

West Highland Way. Skvělý způsob, jak poznat kus Skotska.

Chceš poznat kus Skotska a nevyhodit za to majlant? Zkus se vydat na West Highland Way, která patří k nejkrásnějším trekům v Evropě a je nejoblíbenější dálkovou trasou ve Skotsku. Sám jsem letos přešel celé Skotsko téměř bez pěněz

18.2.2024 v 16:01 | Karma článku: 14.54 | Přečteno: 264 | Diskuse

David Wiltsch

I zrádní zbabělci z Mnichova jsou vedle Andreje Babiše odvážní hrdinové

Češi jsou ublížený národ a přístup světa v roce 1938 berou jako největší křivdu historie. O to překvapivější je, kolik jich nyní přeje stejný osud Ukrajině a jak moc preferují kandidáta, který by zrazoval spojence bez mrknutí oka.

23.1.2023 v 15:46 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 607 | Diskuse

David Wiltsch

Z DISKUSÍ S TZV. "VLASTENCI" A SLUŠNÝMI LIDMI:

Pokud mi něco současná situace na Ukrajině opravdu připomíná, tak události roku 1938 mezi Československem a Německem. Rád se tedy pouštím do diskusí s tzv. vlastenci a slušnými lidmi a nepřestvám se divit.

14.10.2022 v 15:58 | Karma článku: 27.48 | Přečteno: 796 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 217 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 141 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 254 | Diskuse
Počet článků 150 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2012

Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...