Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevíte o tom co se děje v Sýrii vůbec nic. USA Sýrii nebombardují. To je věc Ruska, které bombarduje Sýrii a podle RB OSN zabilo bombardováním víc civilistů, než Islámský stát. Pokud chcete zasvěceně psát o tom, co se děje v Sýrii, tak si něco k tomu přečtěte. Ne RT a Sputnik. Třeba knihu "Konečná stanice Islánský stát ? " Od autora Rainer Herman, ktery žil léta v arabském světě. Za to co se děje v Sýrii nese odpovědnost zejména Rusko, které blokovalo RB OSN, která se snažila řešit situaci dříve, než celá věc přeroste v konflikt, který nebude pak možné zastavit.

0 0
možnosti
Foto

Ach jo, dalsi nechapavy jedinec bez spetky smyslu pro humor ci pochopeni jakesi nadsazky hledajici v tom, co bylo uz v perexu nazvano lehkou provokaci obycejneho lajka, podrobnou analyzu zasveceneho cloveka. Je to tezke s nektetymi...

0 0
možnosti
JR

J17a51r35a 48R16a36n43k

28. 8. 2016 3:34

Dovolte mi, abych napsala, ze jsem prestala cist v ten moment, kdy jste napsal, ze tam Rusove za podpary Assada (dalsich 100 let mu budou vdecni za super zakladnu, o tom se jim pred OH v Soci ani nezdalo, ale presto od 2012 az do 2105 vetovali vse v OSN) LIKVIDUJI POUZE IS.....nectete zadne jine zpravy, nez ceske, RT a Sputnik? Srovnavaji domy a nemocnice v Aleppu se zemi a to je POMOC?8-oRv

1 5
možnosti
DK

Naucte se nejprve cist, protoze to autor netvrdi. A za druhe si o situaci neco zjistete.

4 0
možnosti
AR

Nebudeme-li tam počítat USA a Rusko, tak Asada u moci ostatní syrské skupiny nechtějí. Asad je stále v Damašku jen díky loňské vojenské intervenci Kremlu. Kurdové chtějí osamostatnění svého území u hranic s Tureckem a ti ostatní se melou mezi sebou proto, že šííté se nedohodnou se sunnity.

1 0
možnosti
JR

J85a32r53a 84R20a62n85k

28. 8. 2016 3:48

Toohle je z BBC z roku 2013 a Putin - hrdina se tam vritil v 2015, kdyz uz byl milion uprchliku v Evrppe....

" In contrast, President Assad has had the most loyal of friends, including Russia, Iran and Lebanon's Hezbollah"

Rv

0 3
možnosti
MV

Vyborne napsano........take nikdy nevim,kdyz si prectu noviny...kdo na koho strill...byl to ten dobrej nebo ten spatnej........a kym je vlastne podporovanej.....a s kym se zrovna kamaradi......ted se do toho jeste pletou vztahy Kurdu a Turecka.....jestli toto ted cte nekdo zasvecenej necht mi odpusti.....ja opravdu nemam paru kdo,s kym,o cem...pro koho:)))

4 1
možnosti
Foto

Aby to bylo zajímavější, An-Nusrá se teď jmenuje Fateh al-Šam, a docela zajímavě a přehledně je to popsáno (anglicky) tady - kdo s kým, kdo proti komu, kdo je kde a kdo co chce: http://www.timesofisrael.com/who-is-fighting-who-in-syria/

Titulek bych jen upravil, místo "začíná být" bych dal "už dlouho je".

2 1
možnosti
Foto

Vyborne shrnuto. Souhlas-lidstvo se vubec nepoucilo... S dovolenim sdilim.

3 1
možnosti
JR

J81a98r26a 61R80a93n47k

28. 8. 2016 3:49

Pani Kropacova, jak jste se zamyslela nad denim v Syrii v roce 2012, kdy se zacali vyplavovat prvni utonuti u brehu jizni Evropy?

0 3
možnosti
PS

skvělé shrnutí !

3 1
možnosti
JK

Jak říkal už před časem Švarcík... syrští teroristé se dělí na oholené, tj. armáda,, policie, a ty neoholené.

4 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/