Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Celý sváteční den jsem sledoval ten sled událostí. Výzva Bartošky / Dyka - Projev Klause na Vítkově - Akce Staromák - Udělení vyznamenání na Hradě. Mám blíže k těm lidem na Staromáku a byl jsme překvapený kolik jich přišlo. Velké zklamání pro mě ale bylo, co se dělo na pódiu. Protikandidát Zemana Horáček tam neměl jako mluvčí co dělat. Svojí "předvolební" účastí tu dobře myšlenou akci naprosto zbořil a zneužil Bradyho pro svoji kampaň. Horáček tu kampaň začal dost nešťastně, působil nepřipravený, zmatečný se směšným patosem. Já mu to nevěřil ani ty svíčky. Když on skončil, začal na Hradě mluvit Zeman, který mě s tím Bradym v týdnu rozpálil až do běla. Jenže ten jeho proslov byl zase spatra, skvěle strukturovaný, prostě státnický. A já si říkal, proč ten člověk nevykonává ten úřad na stejně profesionální úrovni jakou odvedl ten večer. Proč si u nás tak škodí s tou ostudnou sestavou, kterou se obalil a některými svými vyjádřeními ze 4. cenové skupiny. Je to hrozný, ale ten Zeman i Klaus svým celkovým projevem toho "našeho" Horáčka prostě zametli. Zemana jsem nevolil a volit nebudu, ale Horáčka už také ne. Ale koho já vlastně budu volit?

7 0
možnosti
VS

Ač nerad. musím souhlasit v tom,, že Horáček na funkci prezidenta není vhodný kandidát.

6 1
možnosti
Foto

J44a37n71a 33M68a89j31o50v62á

30. 10. 2016 16:19

Jsem velmi ráda, že ještě pořád žijeme v zemi, kde je možné svolat demonstraci a vyjádřit názor. Budí to ve mně naději a pocit, že to s námi ještě není tak špatné, že nejsme tak malí (jak se poštěkává v článcích a diskusích).

Snad se poučíme a alespoň někteří vyrazí s rozmyslem i k těm volbám. A někteří třeba začnou aktivně vystupovat s tím, co si myslí a za čím si stojí. Nebudou z bezpečí hospod a internetu říkat, že to ti druzí dělají blbě, ale půjdou a zkusí to udělat lépe. Že pochopíme ty složité pojmy svoboda a demokracie a naučíme se tak žít.

9 0
možnosti
Foto

Pobláznit a zmanipulovat lidi je, vážený blogere, jednoduché. Stačí najít aktuálního nepřítele, pronášet vášnivá slovíčka o lásce, o humanitě, o vlastenectví, zazpívat do mikrofonu píseň, která chytne za srdce... Mnozí lidé, zejména mladí, co ještě nic nezažili, na to slyší. Ukázkou masivní, obludné manipulace s lidmi v Německu byl například i Adolf Hitler, když se on a jeho strana dostala k moci. Zažili si to občané i u nás. ( r.1948). Až později se ukázalo o co tehdy ve skutečnosti šlo... :-/ Uznávám, že v přelomových revolučních dobách jsou podobné demonstrativní akce nutné (r. 1968 i 1989), ale pohnutky, které je vyvolaly dnes - 28. října 2016, [>-] se mi jeví jako nepodstatné a přemrštěné. Myslím, že by to bylo jen malé procento občanů, které by s něčím podobným - a s dalšími avizovanými akcemi, souhlasilo. ;-O

4 16
možnosti
Foto

Podobnou ukázkou obludné manipulace byla Zemanova předvolební kampaň. Naštěstí v mnohem menším měřítku.:-/

9 3
možnosti
Foto

J67a62k34u61b 51R68o40t13h

30. 10. 2016 15:43

No, a zase karma. Jojo. R^

4 2
možnosti
PV

Je dobre, ze stale jeste mohou obcane teto zeme demonstrovat. A vzdy se najdou takovy, kteri demonstrujici budou hanit. Holt, jednou demonstruji herci, podruhe odborari. Tak se s tim lidi smirme a projevme dostatek demokraticke vule.

4 0
možnosti
JL

Lidi, neblbněte, nešlo o žádný puč. V demokracii se demonstruje, to je prostě normální. Komu se to nelíbí, ať se odebere do Moskvy.

14 4
možnosti
Foto

I56v58a18n 33M55a18r56e64k

30. 10. 2016 14:37

. . . . . . . " Že lidí dokázali , že jim osud této země není lhostejný" . . . . . . Mně taky ne p.bloggere, a proto bych se nechtěl ani já , ani mí blízcí dožít toho, co se nyní děje v Německu, Francii , Švédsku , Itálii a jinde v západní Evropě . O "akci" na Staromáku mám své mínění , stejně tak jako se "žonglováním" s dalajlámou ,státním vyznamenáním atd , má svůj jediný účel, prolomit odpor "mlčící většiny" . . . . . o tom to je a o ničem jiném. R^[>-]

5 12
možnosti
Foto

1) Byl jste v těch zemích nebo usuzujete na základě videí šířených RT, CA24, Svět kolem nás a podobně

2) Do vzniku NO GO zón a závratného navýšení aarbaských spoluobčanů máme ještě hodně daleko a nic nenasvědčuje tomu, že by se u nás něco podobného blížilo. Stačí nehysterčit ;-)

12 4
možnosti
Foto

Opět karmuji a s tím placením z našich daní? Z našich daní budou placeny i pokuty, které dostane Zeman, potažmo Hrad za svoje lhaní a neuposlechnutí soudu, tak co?:-)

18 6
možnosti
Foto

i přes ty minusy, je to, bohužel, pravda

9 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/