Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P33e61t81r 78T92o20m19e39k

22. 1. 2017 22:18

Co tím vlastně chcete říct ? Všechno jednou musí začít ? Děláte se zajímavým nebo provokujete nebo co ? Myslím, že si hrajete s něčím na co nestačíte.

5 1
možnosti
Foto

Docetl jsem po helowen a prestoze nejsem zadny hnidopich tak jsem to vzdal

1 0
možnosti
DK

Islam do Evropy nepatri z jinych nez krestanskych duvodu...

8 0
možnosti
PS

No comment . Nemá smysl se vyjadřovat k něčemu, co nemá smysl.

4 1
možnosti
LJ

Socialismus či demokracie jsou tady ještě mnohem kratší dobu. Co s tím budete dělat?

6 0
možnosti
Foto

Abych pravdu řekl, kmenové porady, na kterých se podíleli všichni a ćasy, kdy se všichni starali o svůj kmen, za který měli vyživovací povinnost mi přijdou mnohem socialističtější a demokratičtější, než vše, co jsme vymysleli od té doby do dnes, ale to už s tím nemá co dělat. ;-)

0 0
možnosti
RS

Autor je nedouk, s kterym se nevyplati diskutovat. Doporucil bych mu slova Lenina: Ucit se,ucit se, ucit se. Potrva mu asi 10 let, nez pochopi nasi civilizaci a kulturu.

10 1
možnosti
JS

Vaše křestní jméno zní David. Je to velmi slavné hebrejské jméno. Vlastně většina evropských křestních jmen má židovský původ. A to je nejlepší důkaz skutečnosti, že křesťanství neproniklo do Evropy jen násilnou cestou. Nikdo by obyvatelstvo nedonutil, aby dávali svým dětem jména podle biblických vzorů, pokud by to sami nechtěli. To byla věc zcela spontánní.

Navíc je tu další skutečnost - Nový zákon byl psán univerzálně - nemá žádný výhradní jazyk, žádný výhradní národ - jeho hodnotami jsou víra, naděje a láska. Být křesťanem - to znamenalo po několik prvních století být v ohrožení života. Křesťanství se šířilo navzdory pronásledování - to svědčilo o jeho popularitě mezi obecným lidem. To, že si z něj mnozí vládci a dokonce církev udělali nástroj moci a zotročení, vůbec neznamená, že to je podstata křesťanství - právě naopak. Ježíš Kristus se i za kříži modlil za své katy - v tom je laskavost, smír a odvaha, nikoli násilí a podmanění.

I proto se mnoho veselých zvyků do křesťanství schovalo. Možná, že Vánoce jsou opravdu přetransformovanými svátky slunovratu. Jenže pohanské svátky slunovratu - to nebyly jen bylinky, tanečky, ohýnky a pečínky, ale také posvátné kožené pásky, kterými byli hromadně škrceni mladí muži a ženy, aby byly obětováni Matce Zemi a božskému Slunci nebo byli v rámci obětí Matce Zemi topeni v bažinách a jezerech (např. Tollundský mrtvý muž). Keltové také stavěli veliké hranice ve tvaru obřích panáků, ve kterých božstvům přírody obětovali až padesát lidí najednou. K tomu bych se rozhodně vracet nechtěl. Zůstal bych u těch bylinek.

To, že islám "přišel z pouště" stejně jako křesťanství, rozhodně neznamená, že křesťanství a islám má něco společného. Kdo se s oběma věroučnými systémy trochu hlouběji seznámil, tak je mu jasné, že obě náboženství představují vzájemný protiklad.

19 3
možnosti
DN

Dlouhý příspěvek, bohužel trochu polovičatý a historicky velmi nepřesný.

0 8
možnosti
DN

Ať žije bůh Radegast :-)

3 2
možnosti
AR

Ano, tekutá dvanáctka je božská. R^

1 1
možnosti
Foto

R^ano vše záleží na úhlu pohledu a na tom jak hluboko do historie jsme ochotni se podívat, ostatně nedávno jsem tu něco podobného naznačila v článku Praotec Čech byl imigrant...a tím, že Václav přijetím křesťanství vlastně odhodil náboženství svých předků karma

3 3
možnosti
Foto

Já se v poslední době začal dívat hodně hkuboko a z úplně jiného úhlu. Napadlo by vás například, že tyto verše nepopisují nic jiného než prichod novorozence na svět:https://youtu.be/xY0UN4Ms9dw

Nebo proč se všichni sluncebozi narodili panně na Vánoce, měli dvanáct průvodců, zemřeli na kříži a po třech dnech povstali? Ne? Tak o tom to bude prostě, au vymyslím, jak to vše splácat dohromady ...

2 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/