Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

R^ já nechci ani jedno, každé náboženství je jen na oblbnutí oveček

0 0
možnosti
JP

To tvrdil i Marx, v jehož duchu bylo povražděno pro lepší budoucnost kolem 100000000 nevinných lidí. Každý člověk si může vybrat, jestli bude uctívat pravého Boha, který se zjevil v čase jako Ježíš z Nazareta, nebo bůžky od peněz, slávy až po sluníčko. Můžete si vybrat život nebo smrt, Masaryk píše Krista nebo Cézara.

1 0
možnosti
JP

Víte pane bloger, "Jak katolická církev budovala západní civilizaci"? Je to název knihy pana T.E.Woods. Jak vybudovala náš stát pohanká víra před křesťanstvím, o tom si můžeme poslechnout jen protikřesťanskou propagandu "českého lva". Nebo přečíst staré pověsti české? Je smutné, že i dnes, v době dostupnosti mnohých historických děl zůstávají lidé pod mocnou propagandou Marxe či Voltera proti církvi.

0 0
možnosti
SB

Nejsem ani křesťan, ani muslim.

Je pro mne však podstatná jiná věc:

Po odeslání tohoto diskusního příspěvku vyjdu ze svého bytu a za patnáct minut pojedu metrem. V Praze je v podstatě mulová pravděpodobnost, že mě nějaký katolík, protestant, pravoslavný, jehovista nebo třeba advetnista sedmého dne usmrtí při nějaém bombovém atentátu.

V evropských velůkoměstech, kde je silná muslimská komunista, bych si však tak jistý nebyl.

A nyní tento příspěvek odešlu a jdu na to metro. Jdu však beze strachu.

4 0
možnosti
MP

Jen jednu připomínku. Ano, i mezi křesťany se stalo mnoho odsouzeníhodného. Bylo to však tím, že se jim zásady křesťanství nehodily do krámu, jaksi odprýskly a to pohanství v nich převážilo. Kdyby se drželi Kristovy nauky, bylo by líp.

1 0
možnosti
MR

to je sice pravda, ale co jste tim chtel rict? Ze se mame smirit s faktem ze nas budou islamizovat?

6 0
možnosti
Foto

No, napsal jste to hodně stručně, ale máte pravdu v tom, že ten proces přijetí křesťanství byl dlouhý a ne vždy nenásilný - viz třeba

https://en.wikipedia.org/wiki/Capitulatio_de_partibus_Saxoniae

(a různých násilností bylo samozřejmě víc - úplnější přehled např zde: )

https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_violence

Na druhé straně, mi ale ten váš titulek přijde hodně zavádějící. Pokud věci poměřujete místem vzniku, tak máte nominálně pravdu, ale díky Constantinovi (mimo jiné) se křesťanství stalo vpravdě evropským náboženstvím, což se o islámu rozhodně říci nedá, přestože se do Evropy mnohokrát snažil proniknout.

Závěrem ještě jeden moc hezky udělaný dokument: Christianity, the first 1000 years

https://www.youtube.com/watch?v=LKOoPcHxPhU

5 0
možnosti
JP

Myslím, že s tím vražděním Sasů to bylo jinak, ten zákoník neznám. Sasové se stále bouřili proti nadvládě Karla Velikého. Vždy pobili posádku, kterou tam císař nechal. Po několika takových kolech mocenského boje bylo množství zajatých Sasů povražděno.

Solovjev ve svém díle o islámu přirovnává Mohameda právě ke Karlu Velikému.

Připadá mi, že hodnotí Mohameda dost příznivě, historie byla na začátku 20.století už přes 100 let pod protikřesťanskou propagandou.

0 0
možnosti
Foto

Tohle je naprosto nesmyslný elaborát . A není tam vůbec žádná pravda.

2 2
možnosti
AR

Přijetím křesťanství v 9.století se našinci přestali vyvražďovat a začali se učit číst a psát.

6 1
možnosti
KK

Potom už ty vraždy probíhaly jen pod dohledem církve. ...:-/

2 1
možnosti
Foto

Zajímavý názor, který stojí za zamyšlení R^

3 4
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/