Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pálení koranu mi pripomnelo pálení desek Beatles, když John Lennon řekl, že jsou slavnější nez Beatles. Pálili nabozensti fanatici.

0 0
možnosti

Hitler že by se připojil? Je autor duševně v pořádku? Hitler se Koránem inspiroval, islám obdivoval a s muslimy byl jedna ruka. To se tu zase někomu něco nepovedlo...

2 0
možnosti
JS

Ve svém profilu máte tezi, že "pravda je jen relativním názorem". Jinými slovy – dobro a zlo, pravda a lež jsou pro Vás jen otázkou úhlu pohledu. Pak je ovšem naprosto zřejmé, proč jste napsal zrovna tento článek. Vy jste ochoten mezi sebou dobro a zlo zcela libovolně zaměnit.

Není nic špatného na tom, když někdo demonstrativně spálí Hitlerovu knihu Mein Kampf. Právě naopak. Je dobré znát její obsah, ale je také dobré ho kategoricky odsoudit – například demonstrativním spálením. Něco jiného je cenzurní pálení knih a něco jiného je pojmenování zla. Nebo si snad myslíte, že nacistické pálení knih "závadných autorů" je srovnatelné se zničením knihy, která vyzývá k vyhubení lidí?

A co Korán? Dochoval se tento Muhammadův výrok: "Vy budete bojovat proti Židům až do té doby, dokud se neskryjí mezi skálami a kamením! Pak skála a kámen promluví – Otroku Alláhův, skrývá se za mnou Žid, přijď a zabij ho!" Duch této věty je součástí Koránu. Máme antisemitského ducha Koránu respektovat jen proto, abychom neurazili něčí "jemnocit"? Velký jeruzalémský muftí Amín al-Husajní měl svou kancelář přímo u Hitlera v Berlíně a se svými třiceti tisíci muslimskými bratry, které dotáhl do Evropy, zorganizoval genocidu osmi set tisíc evropských Židů a Jihoslovanů. Několika evropskými zeměmi byl po válce odsouzen k trestu smrti za genocidu. Každý den vyřvával do rádia, že "Židy je třeba do jednoho vyhubit" a odvolával se na velkého Proroka Muhammada.

Pokud se bojíte urazit zločince, aby se na Vás náhodou nerozzlobil, už jste prohrál svůj život. Náboženství, jehož členové se nechají vyprovokovat k vraždění pouhou kreslenou karikaturou, je zločinné náboženství. Členy islámského státu žádný Váš postoj neuchlácholí. Pokud se bojíte, že členové IS budou brát spálení Koránu jako vyhlášení války, už jste tu válku prohrál.

Pokud někdo demonstrativně spálí knihu zločinné víry nebo ideologie, těžko ho můžete srovnávat se zločinci, kteří spalují lidi i knihy principiálně.

4 0
možnosti
JR

J51a51r91a 32R39a63n36k

21. 2. 2017 21:26

Na rozdil od mistnich "dobrodruhu" bych nedala za Koran ani deset centu, ne ze bych byla lakoma, ale nezajima mne! Kdyi jsem dostala od mormonskych misionaru, kteri ke mne ve Svycarsku chodili pravidelne kazdou stredu The book of Mormon, kdesi ji mam - knihy nevyhazuji ani nepalim, pokud se jich zbavuji, tak je to v pytlich s odevem a dalsimi vecmi, ktere nepotrebuji a jednou za mesic Big Broders, nebo Armada spasy odvezou. Jsem agnostic, vsechny viry jsou pro mne stejne, pokud bych se zblaznila a sla do sebe nekde v Dharamsala, kde jsem diky hledani ve veku asi 22 let meditovala par mesicu, tak mozna jeste Sufi, ale pochybuji, citim se dobre i bez.

0 1
možnosti
JS

V diskusích na blogu se často vyjadřujete k tématu islámu a Váš postoj je často apologetický a vůči islámu vstřícný. A nyní klidně napíšete, že Vás Korán nezajímá. Jak se můžete vyjadřovat k islámu, když Vás Korán nezajímá a nedala byste za něj ani deset centů? Teď už chápu, proč Vaše příspěvky k islámu často nemají hlavu ani patu.

5 0
možnosti
JB

Co si vzpomínám, třeba v muslimských zemích pálí vlajky jim " nepřátelských " států co chvíli. Posledně jsem viděla pálit vlajku USA v Iránu. Podle mně, spálení vlajky státu je rozhodně horší, než spálení nějaké náboženské knihy. Věřící nejsou v ikriminovaném státě všichni, zato občané, kterými spálením vlajky žháři pohrdli, jsou všichni obyvatelé. A neslyšela jsem, že by v muslimských zemích někdo křičel, proboha, nechme toho, američanů, britů, francouzů ...atd... se to může dotknout. Rv

1 0
možnosti
JR

J95a67r44a 83R93a38n61k

21. 2. 2017 21:29

Posledne jsem videla palit vlajky USA pri Occupy Wall Street a nosila jsem jim caj.:-) A souhlasim, ze paleni vlajky je pro kazdeho vlastence horsi, nez nejaka "svata kniha", ale ten papir i ta slova si to nezaslouzi. Pokud vlada a jeji predstavitele svuj lid nevyslechnou.......jak jinak ji dat najevo, ze za nic nestoji? Tady to trestne jeste neni a pokud ho netrefi nejaky slak, tak se to ani trestne nestane.

0 3
možnosti
SB

Je veliký rozdíl mezi tím, když režim vezme knihy lidem nebo je záměrně odejme veřejným knihovnám a pak je spálí, a mezi tím, když si někdo koupí výtisk nějaké knihy za své peníze a spálí ho.

8 1
možnosti
KB

Mě osobně stačí "argument" Hitlerem a dál už nikdy nečtu.

12 0
možnosti
DK

ano, je to sileny blabol...driv bych pouzil slovo "neuveritelny", ale dnes jiz mam zbezny prehled o zvracenosti mnohych, cimz nechci rict, ze me uz nic neprekvapi...

6 0
možnosti
Foto

Pálení koránu je protest proti způsobu zatčení mladé slovenky. To, že připouštíte možnost, že za toto jednání může přijít odplata ve stylu Charlie Hebdo jen dokazuje, že islám nemá v civilizované společnosti co dělat.

29 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/