Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Informaci o studenty filosofické fakulty zničené soše Masaryka lze dohledat v knize Czechoslovakia: The State that Failed (Československo: Stát, který selhal), kterou napsala historička Mary Heimannová z Strathclyde University v Glasgow ve Skotsku.

3 0
možnosti
ON

O28n63d93ř44e40j 65N22ý94č

25. 4. 2017 12:26

Ta kniha je odporný žvást obhajující nacismus.

4 2
možnosti
TP

T18o28m77á20š 23P75í69c33l

25. 4. 2017 11:57

V článku je opět všechno a bylo by únavné číst ho celý... Tak dám jenom tři věci. Ano, lze udělat referendum o vystoupení z EU. Ale té Británii to pořádně osladíme, jak říká Juncker a spol, že? A kdyby neměla silnější vyjednávací, tak bychom skutečně osladili. Hordy, před kterými nás na obrázku chrání prezident Zeman. Všiml jste si, že naše země už nemá chráněné hranice a jakýkoliv řidič kamionu, domácí pyrotechnik a podobně si sem může kdykoliv zajet? A všiml jste si, že tady máme přes 20 000 muslimů, přičemž 3 nejvyšší tuzemští muslimští představitelé byli přistiženi při nenávistných projevech? A že se chce Le Penová zajímat hlavně o silnou Francii a Francie už na nás přestane myslet? Kristova noho, to si fakt myslíte, že se Francouzi budí s pomyšlením na blaho ve všech zemích EU?

14 0
možnosti
JM

Nestačilo vám to? A co takhle 17. září 1939. Že vám to nic neříká drazí "vlastenci"? Nepřipadá právě na toto datum den studentstva

Zdroj: http://wiltsch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=600654 že by to tak bylo a proč samet začal 17 listopadu ???

4 0
možnosti
Foto

Že by připomínka 50 let výročí těchto událostí?

0 0
možnosti
EH

Ani jsem to nedočetla, protože na tolik nenávistí nemám žaludek. Co tu máme?

a) Zemanovec je prosťáček (ideálně vesnický) a selský rozum je v protikladu ke vzdělání, něco štítivého.

b) Prosťáčci chtějí Zemana, protože nevědí, jak je pourážel. Je třeba jím to často připomínat. :-)

c) Kde je demonstrace, tam je vždycky pravda a spravedlnost.

Každopádně vzdělání a učenost by k životu stačila, kdyby nebyly nástrojem ideologie. Proto je třeba selský rozum, který nám říká, jak věci opravdu jsou. Že slunce vyjde na východě a člověk je stále přírodní tvor se všemi pozitivy a negativy.

14 4
možnosti
JH

On ten prostý lid se "selským rozumem" je většinou tou údernou pěstí jakékoliv ideologie.

2 5
možnosti
JB

J53a76n 30B62u23r63d98a

25. 4. 2017 11:42

Karma. Snad jen pro pořádek bych někam do textu přidal, že pojem Zemanovci v nadpisu označuje skutečně tvrdé jádro jeho voličů a ne všechny, protože je fakt, že Zeman má - bohužel - i příznivce veskrze rozumné a snesitelné. Jinak se celý článek dá samozřejmě shrnout do toho, že někteří lidé jsou tupci :-)

Jinak, ad zdravý selský rozum: http://janburda1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=484945

1 1
možnosti
JH

No to schytáte. Mladý a s vlastním názorem? A ještě kritickým! To je úchylka.

3 2
možnosti
TP

T96o27m57á46š 82P18í86c22l

25. 4. 2017 11:59

Jojo, strašně riskuje. Je tak nezávislý a jeho názory jsou tak neotřelé a svobodomyslné... Ach, jaká odvaha jít takto proti estabilishmentu, facebook ho bude určitě mazat a bude mít i oplétačky, kdyby chtěl žádat o místo ve státní správě... Prostě totální disident...

5 0
možnosti
ZB

Karma.Zeman to dělá opravdu chytře,hlupákum dává pocit vyjímečných selských myslitelu a snadno si z nich nadělal "užitečné idioty",kteří mu za pár frází budou zobat z ruky...."Není náhoda,že každý násilný režim se obrací v první řadě proti svobodné inteligenci....jednomu národu,jednomu sobectví budeš sloužit nebo tě vykopeme botou okovanou",další s citátu skutečného řeského vlastence Karla Čapka,který by byl dnes selskými "vlastenci",kteří neznají aní českou historii fanaticky nenáviděn...

6 8
možnosti
Foto

Zeman to dělá opravdu chytře. A proto je mnohými tak nenáviděn, že:-P Asi komplex, či co;-D

7 3
možnosti
Foto

Synku, maš tam jakusik chybu. Jan Opletal nestudoval filozofickou fakultuv roce 1969, ani se nemohl zapalit, bo už byl třicet roku mrtvy.

16 0
možnosti
Foto

R^To je pro aktivisty detail;-D

4 0
možnosti
JM

Předně mladíku, letmým pohledem na vaši fotku je každému jasné, že jste éru reálného socialismu nezažil. Jak tedy můžete ironizovat, když lidé - pamětníci přirovnávají současný Brusel k RVHP a normalizaci. Vždyť vám chybí osobní zkušenost, abyste to mohl poovnávat.

A dále kritika zdravého rozumu a její postavení vůči tzv. vzdělanosti. Dám vám takový příklad zdravého rozumu v poronání s tím vzděláním. Vzpomeňte na film 7 statečných a na starce žijícího v horách za vesnicí. To je představitel zdravého rozumu, který má pochopení pro strach odvážných (těch, co si s odvahou pořídili rodiny a pak se o ně každý den báli). A k tomu si představte bezdětného dramatika, který z pozice vzdělance svůj národ neustále poučuje o jeho zbabělosti, protože prý zalezl na své zahrádky a neodporoval nemravnému režimu.

Dokud naši vzdělanci nebudou pracovat pro blaho svého národa, ale budou berouce cizí peníze šlapat po pojmech jako vlastenectví, češství, suverenita apod. pak je potřeba zapojit selský rozum a najít způsob jak tyto vzdělané darebáky eliminovat a vytlačit z veřejného prostoru. S odporem ke vzdělanosti toto nemá nic společného. Je to pud sebezáchovy, který jde proti zrádné hrabivosti a touhy po osobní slávě a pohodleném životě.

11 6
možnosti
JM

oprava: "touze po osobní slávě...."

0 0
možnosti
FS

Nu tak tohle je směs všelikých smyšlenek a rádoby chytrosti. Prostě takový guláš.

6 2
možnosti
Foto

Máte možnost je krok za krokem rozebrat. Nikdo vám v tom nebrání. Demokracie je diskuse, diskutujme tedy ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/