Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Al Gore měl jednou o ekologii a o tom, jak si člověk ničí svoji planetu, za rok přes stovku přednášek v Americe, Evropě, Austrálii i Asii. Myslíte, že tam šel pěšky nebo jel na kole? Ta letadla, co ho tam vezla, zanechala stopu jako všichni předkové celé široké rodiny Al Gorových od počátku světa.

1 0
možnosti
Foto

Máte doma zbytečné bezcenné papírky a lesklé plíšky ? Já bych si k Vám pro ně přišel.

;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Nějak jsem si toho zhoršování životního prostředí nevšiml. Pokud se prasí, tak zejména právě ve jménu tzv. ochrany životního prostředí (řepka, kokosové palmy, soláry). Jinak: http://echo24.cz/a/ia2p2/jednou-se-ukaze-jak-bylo-mozne-zhysterizovat-svet-rika-klimaskeptik

5 0
možnosti

K nadpisu: pracujeme na tom všichni už staletí a vy myslíte, že existence nějakého papíru (= dohody) na tom něco změní? Pořád platí, že kdo je ekonomicky silný, ten si určuje pravidla a jestli se pod něco podepsal, tak proto, že to pro něj bylo v danou chvíli výhodné. Když výhoda pomine, na podpis se prostě "zapomene". Nemusí se vám to líbit, ale na mnoha příkladech je vidět, že to tak funguje. Neříkám, že je to dobře!

1 0
možnosti

nebyl bych tak skeptický, malý asteroidek, supervulkán či snad dokonce jaderná apokalypsa nebo neuvěřitelná kombinace těchto událostí všechno srovná do latě a dá-li příroda a náhoda, vše začne znova nanovo.

0 0
možnosti
Foto

No na novo to jednou nepochybně začne. Tak už to chodí. Ale zlikvidovat to tady sami také nemusíme ...

0 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/