Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě spíš zajímá, kterak marxismus a socialismus zvítězil v zemích, které jej ani nepocítily.

0 0
možnosti

P86e73t50r 89B67u13r78i79a13n

27. 9. 2017 11:03

Proč jsou to chvíli oni a chvíli my? Anebo tím my myslíte vás a okruh vašich přátel?

V článku vyzýváte, aby se rozlišovalo a nepaušalizovalo, ale pokud se jedná o Čechy tak každý plivanec je dobrý. Kolikrát mi až rozum zůstává stát, jak se různí dobročinovníci snaží zastávat cizích lidí v cizích zemích, o kterých vůbec nic neví tím, že sprostě plivou na své spoluobčany a svou vlast. A čím víc hnoje, tím větší kus "dobra" vykonali.

2 1
možnosti

Nechci tu nacisty a muslimy!!!!!!

1 0
možnosti

Já žádnou nenávist vůči islámu nepociťuji. Ale nechci je v naší zemi. Prostě proto, že je to můj domov a mám nějaký názor na to, s kým ho chci sdílet. Ale dle vaší polemiky se nacházím ve stejné skupině lidí, jako ti, co islámu a muslimům spílají, vyhrožují a nadávají. Proč? Musím je přijmout, ubytovat si je doma, živit je a starat se o ně abych nebyl označen na xenofoba, nenávistníka a rasistu? Jen proto, že se rozhodli zrovna můj domov, moji zemi, poctít svoji "návštěvou" (a ještě ke všemu samí chalani, kdyby aspoň ženy s dětmi, ale ty asi nemají čas, ty musí zřejmě bojovat v těch válkách, před kterými kluci tak usilovně prchají). Není to trochu zkreslené viděné skutečnosti a házení nás všechny do "jednoho pytle"?

8 0
možnosti
Foto

Ale já vás pro váš názor nikterak neodsuzuji. Já se pouze vymezuji proti všem těm volajícím po šibenicích a střelbě. Proti zbytečně vyhroceným projevům nenávisti.

3 0
možnosti
Foto

R^ta paralela s tím, jak se chovalo obyvatelstvo k židům je výstižná

také jsem už jednou něco podobného použila a srovnala současnost s dřívějším antisemitismem- ale se zlou jsem se potázala:-)

snad k vám nebudou tak hrubí a agresivní-do ženské se to zdejším hrdinům strefovalo snadněji:-)

http://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=614950

3 5
možnosti

P81e19t16r 98L37a39n34g12e38r

26. 9. 2017 18:39

demagogicky generalizujete, pár jedinců se v diskuzi projevilo jako odpad společnosti a vy hned neprávem cílíte i na ty, kteří nejsou rasisty ani xenofoby, ale jen reálně uvažují nad riziky plošného přijímání islámských migrantů

9 0
možnosti

Rád vás zahlédnu na straně práva v diskuzi s odpadem společnosti, aby bylo rozeznatelné, že nejste spojenci.

2 2
možnosti
Foto

Zdravím pane Davide, je sympatické, že jste se rozhodl bojovat s žumpou internetových diskusí. Svého času jsem to také zkusil a byl to marný boj a ztráta času. Když je někdo primitiv, těžko s ním můžete diskutovat :-). Je ale fajn o tom nemlčet.

Ve vašem článku bych našel spoustu věcí, kde bychom mohli polemizovat, ale vyberu si jeden blud, který se pořád dokola opakuje v diskusích o islámu, totiž to, že my s islámem v ČR žádný problém nemáme. Myslím, že se pletete. Evropa zcela očividně problém s islámem má a tudíž ho máme i my. Nežijeme na nějakém kouzelném ostrově, který se nějakým zázrakem oddělí od zbytku Evropy, kdykoliv přijde řeč na islám.

O tom, jak velký problém máme s islámem, nás může poučit historie. Kde jsou původní kultury severní Afriky a Egypta, Turecka, Iránu, Iráku, Afganistanu, Pákistánu atd.? – 100% islám a žádné multikulturní ráje. Proč? Protože islám není jen náboženství. Je to celá civilizace, jejíž rozmach je založen na džihádu, který začal Mohamed v Medíně před 1400 lety a který pokračuje dodnes. Zdrojem této kultury je islámská doktrína, proto je možná užitečné využít ten relativní klid a prostor, který v ČR zatím máme k tomu, něco si o této doktríně nastudovat. O tom, co je islám, co je jeho cílem a jak ho dosáhnout totiž nerozhodují ani naše přání či názory. Rozhodují o tom pouze Alláh a Mohamed, jinými slovy korán a Mohamedova sunna, na kterou se často zapomíná a bez níž korán nemáte šanci pochopit.

Až si tyto zdrojové texty nastudujete aspoň v nějaké zredukované podobě, tak možná zjistíte, když už zmiňujete antisemitismus, jak moc měl Mohamed židy „rád“. Možná také pochopíte, proč nyní tolik židů emigruje z Francie do Izraele.

„Teror“ myslím u nás nezvítězil, ale zatím tady vítězí totální neznalost islámu na všech stranách. Souhlasím s Vámi v tom, že lidé často věří jen tomu, v co věřit chtějí a fakta je příliš nezajímají. Proto Vá

17 0
možnosti
Foto

...Proto Vám držím palce při studování fakt o islámu ;-)

4 0
možnosti

P75e10t17r 42T91o64m55e97k

26. 9. 2017 18:28

Házíte do jednoho pytle rasisty a lidi, kteří mají rozum a jen nechtějí islámskou Evropu. Vy mezi nimi nevidíte rozdíl ale třeba jednou pochopíte, že se mýlíte.

10 0
možnosti

Nevím, co vám na tom vadí. Vy také házíte do jednoho pytle islamisty a islám; osoby, které chtějí dodržovat lidská práva a vítače. Nelze vás rozlišit, pokud se veřejně proti rasismu nevymezíte. Na to nestačí prohlásit: Nejsem rasista, ale...;-D

0 1
možnosti

Ano máte možná pravdu v tom, že se to někdy přehání až do té hysterie. Někdo potká černocha na ulici a hned volá policii. A mnozí toho využívají k tomu aby se dostali ke korytům, což je zářný příklad Okamury a jemu podobným včetně našeho prezidenta. Ale...

Již to bylo několikrát nejenom v této diskuzi uvedeno, drtivá větši migrantů je ekonomických, přichází ze zemí, kde žádná válka není, nemají potřebné znalosti a také odlišnou kulturu, což způsobuje mnohé problémy.

A co se týče islámu. Tak to nemáte vůbec pravdu... Islám byl a je agresivní náboženství... Podivejte se do historie, po staletí osmanští Turci usilovali ovládnout Evropu... I v těch "umírněných" muslimech je nebezpečí, stačí nějaké osobní problémy a stanou se z nich teroristé, neboť uvěří, že když se obětují a zabijí "nevěřící" dostanou se do Ráje... V tom je velký rozdíl od teroristů IRA či Rudých brigád, neboť muslimům na vlastním životě nezáleží. A minochodem většina těch atentátníků jsou potomci těch "umírněných" muslimů...

6 1
možnosti

Slyšel jste někdy pojem christianizace? Jak Karel Veliký pobil několikrát Sasy, až je málem vyhladil, aby přijali víru? Islám nikdy neměl inkvizici.

1 1
možnosti

pane jen Vaše mládí Vás omlouvá. Mám dvě celkem slušně vychované děti, jsou pracovití, nekradou, nebyli ve vazbě, neberou mi důchod a nebIjí mne. Jak říkám celkem slušně odvedená práce. Ale když si šli hrát do stohu, nebo do stodoly, kontroloval jsem zda nemají sirky, možná jsem paranoidní, ALE JISTOTA JE JISTOTA.;-D

P.S.: Mimochodem víte že již Vámi zmiňovaný humanista Karel IV vydal dekret o zákazu usidlování musulmanů v České zemi? Proč asi. V mládí totiž projel celou Evropu a byl velice vzdělaný pán,jestli on se s tím náboženství míru už nesetkal. Smutné je že Evropa je už hnala ze Španělska, od Vídně a snad ze všech koutů, a teď věříme, že jsou jiní.;-D;-D;-D

19 0
možnosti
Foto

když zmíníte Křížáky nebo to jak křesťané zmasakrovali indiány také jako protiargument slyšíte,že dnes už jsou křesťané jiní, že to byla minulost-a Němci jsou také jiní, nejsou to fašisté:-/

0 5
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/