Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si myslím, že to není ani tak upadající vírou v Boha jako spíš upadající úrovní vzdělání, najmě pak kritického myšlení :-)

0 0
možnosti
JH

Tak samozřejmě, že svět ovládají ti nejbohatší a nejvlivnější lidé bankovního, korporátního a mediálního sektoru a politici největšich mocností. Kdyby pravdivě informovali o svých jednáních a netajili informace a členství v různých klubech, profesních spolcích, zájmových kruzích nikdo by je nepodezříval ze špatných úmyslů a nevěřil by v "ptákoviny", jak jste to nazval

1 1
možnosti
NM

...dle nadpisu to tak bylo...

0 0
možnosti
Foto

Pisete o kydech a sam vyplodite jeste vetsi ;-D8-o

1 2
možnosti
Foto

Je zajímavé, že nejvíce těmto !ptákovinám" věří v Americe. Notná řádka dokumentů na všechna tato témata, je si m.j. můžete najít i na youtube, to jen dokazuje.

Napíšete nám o tom take analýzu?

0 1
možnosti

Ano, všichni ti ilumináti, sionisti a já nevím, co všechno, jsou produktem absence Boha, stejně tak jako nejrůznější ezoterické praktiky. Bohužel, nejrůznější desinformační servery u nás fungující a rozdělující společnost i tohoto využívají.

:-)

4 1
možnosti
Foto

Čím více se budou vládci světa chovat proti zdravému rozumu, tím více budou lidé hledat za jejich nepochopitelným chováním vnější vlivy. Merkelová si rozuměla s Putinem a chovala se vlastenecky. Potom se našly štěnice v jejích komnatách a došlo k nečekanému obratu v chování. Putina zavrhla, začala zvát migranty a v její tváři se objevily známky nejistoty a neklidu.

1 2
možnosti
Foto

Tak tady jste hodně vedle. Drtivá většina spikleneckých teorií se bere z USA. A jsou to hlavně konzervativní kruhy. Tedy věřící. Tak si schválně napište Soros, atd.. na youtube a uvidíte, co vám vypadne a od koho.

Ateisti jsou náchylní spíš na ty ptákoviny co šíří demokrati. Bílé privilegium, instituciální rasismus a sexismus, morální relativismus, že náboženství jsou si v podstatě rovna, islamofobie atd.

1 1
možnosti
Foto

Asi bych s vámi souhlasil, že lidé hledají různé alternativy náboženství (některé velmi obskurní), a jsou na jedné straně schopni popírat víru v Boha a na druhé straně věřit horoskopům, ale vy jste v článku bez ladu a skladu, a hlavně bez nějakého osvětlení, spojil dohromady spolky, náboženství, instituce a nějaké individuální absurdní představy. Například Římský klub je zcela normální volné sdružení intelektuálů, vědců a bývalých či současných politiků. Tedy jakýsi diskusní klub elit, kdežto ilumináti jsou na rozdíl od svobodných zednářů spíše mýtus, Sorosovo hnutí je bez ohledu na to, jak se komu líbí nebo nelíbí, jakýsi filantropický počin a třeba kabala, měl-li jste ji pod pojmem Židé na mysli, je náboženská mystika. Víra v UFO a mimozemský původ lidstva či konkrétních lidí je pak opět kapitola sama pro sebe. Zkrátka, každý pes jiná ves, a každý tento fenomén si zasluhuje specifický přístup a rozbor. Paušalizování v tomto případě má podobný charakter jako to, čemu se vysmíváte.

1 0
možnosti
VD

Jo, taky jsem zpozorněl když se objevily výpady na téma Drahoš a Římský klub a Drahoš a Soros, zajímavé že u Zemana se podobné spiklenecké teorie neobjevili. Můj iluminátní názor : podle sebe soudím tebe, tyto výpady charakterizují mentální úroveň některých (podtrženo!- pouze některých) příznivců současného prezidenta. Máte asi pravdu, že to možná souvisí s absencí víry. Hledáme něco nového aniž bychom pochopili to co je nám nabízeno. Četl jsem někde rozhovor s jedním indickým budhistou, který tvrdil, že většina evropských budhistů ve skutečnosti budhismus nechápe ale stvořili si něco jako eurobudhismus, jako hybrid mezi křesťanstvím a budhismem.

A někdo věří že Drahoš uctívá Velké špagetové monstrum a spí s cedníkem na hlavě.

A většina národa bojuje s islámem s tím, že do Evropy islám nepatří , ale současně kostely jsou prázdné. Proč tam taky chodit, vždyť víme že nás chtějí ovládat a všichni nám lžou a jen Zeman nás ochrání, tak na co ještě nějaká víra a duchovní rozvoj.

3 0
možnosti

To je ta bída dnešního člověka. Ztratil Boha a tak hledá nejrůznější bůžky. A není to jen Miloš! :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/