Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J26a83r68a 40R38a29n92k

12. 3. 2018 4:15

R^Pisete zajimave a je fajn cist ruzne nazory Vasi generace, pokud nebyla popletena rudymi satky generace Trojanovy, o nejakem macatem panovi ze Srbska snad nestoji ani za zminku:-)

0 0
možnosti
DR

Možná jste si toho nevšiml, ale dluh ČSSD je znovu u soudu, tentokrát Nejvyššího. Ten také povolil odklad splátek. Takže v tomto případě jste se netrefil, dál jsem to raději nečetl, nemíním opravovat věcné chyby.

0 2
možnosti
JN

J33o34s14e40f 63N59i66k29l

11. 3. 2018 16:46

...a to už se s námi táhne skoro třicet let...ale máme demokracii a blahobyt...nějaké ty nešvary jako milión lidí v exekuci, nějaké ty tunely, "malá" korupce, nějaké to politikaření politických stran, pár bezdomovců...a kdyby to náhodou někdo chtěl dát do pořádku, tak ho nazveme populistou, rasistou, fašistou, estébákem a dudeme mu házet klacky pod nohy, aby se mu to náhoudou nepovedlo... zle přece už dávno bylo...

3 5
možnosti
VV

Domnivam se pane Nikle, za tech par bezdomovcu je rado ze jsou bezdomovci a ne politicti vezni. Tech bylo udajne take jen par.

4 1
možnosti
JL

Dalsi NAREK nad politickou situaci v CR. Ten narek je dobre napsan a s dobrym poukazanim na detaily problemu. Ale co dal, pane Wiltschi?

Takovych narku ctu zde na iDnes kazdy tyden mnoho. Stale stejne, jen ta slohova cestina je jina. Take diskuze se blizi k okamziku, kdy jiz nebude moznost poukazat na problem, protoze vse jiz bylo receno. Co dal, diskuteri? Kde je ta divoka diskuze, jaka se dela pred volbou naseho prezidenta? Dejte nejaky navrh jako "kost" tem tvrdym diskuterum, kteri nam rozebrali kandidaty tak, ze normalni obcan byl opravdu presvedcen, jaky ten papir ma hodit do urny.

Muj prispevek jsem dal nenapsal. Duvod je prosty. Nevim, zda jsme jako obcane, schopni takovou diskuzi udelat, Zda se nevyzivame v tomto "marastu" a chceme jej mit i dale. Abychom meli o cem mluvit, narikat a nadavat.

0 1
možnosti
Foto

Vážený pane Limo, diskuse na iDNES je česká zeď nářků. To, co se opravdu děje, je mimo tento "plátek". Například demonstrace proti parlamentním "pletichám" měla význam - cosi se trochu pohnulo.

Tady u nás zase vzniká nové politické sdružení, které sdružuje několik solidních lidí, a to chce získat v zastupitelstvu většinu nebo alespoň silnou posici. A potlačit darebáctví zastupitelů, kteří jsou myšlenkově spjati s minulým režimem.

Demokracie se musí budovat zdola a bude to ještě nějaký čas trvat. Když to dobře půjde, tak dvě generace.

K čemu diskuse - na stále stejné téma. I kdyby tu někdo vymyslel geniální způsob, jak vše napravit, tak je problém jak jej uvést v život.

Myslím, že pomůže jen Masarykova drobná každodenní práce. Například si nenechat nic líbit od byrokratů na úřadech a donutit je, aby si uvědomili, že oni jsou tu pro nás. R^

3 0
možnosti
Foto

Smutná karma. R^

Když ona už to není ani ta demokratura. Spíš diktatura krále Ubu.

8 1
možnosti
JV

J16i62r59i 67V79r46a80b13e97c

11. 3. 2018 16:14

Všechno velmi dobře popsáno, karma R^

8 1
možnosti
MC

!Dal bych karmu, ale tak trochu jste zapomněl na ČSSD. Nebo chcete říci, že jste neviděl a neswlyšel komentáře jejich dvou nejvyšších propagonistů po inauguračním projevu?

0 0
možnosti
Foto

Ale já ČSSD zmiňuji, jen v jiném příkladu. To, o čem mluvíte je věc jiná. Už jsem o ni jednou psal. Jde o to, že ČSSD je opět rozpolcena jako mnohokrát v historii. Jako například v roce 1948, kdy to část chtěla táhnout s komunisty, zatímco ta druhá chtěla hájit demokracii. Nebo jako ve třicátých letech, kdy se část odtrhla a založila komunistickou stranu. V současnosti bych viděl paralelu spíše z rokem 1948. Zatímco část se chce chápat moci stůj co stůj, druhá část se stále ještě drží demokratických principů a ty nadřazuje moci. Proto nemůžu v daném směru psát o ČSSD jako celku a očerňovat tak i jeji světlejší stránku ...

1 0
možnosti
Foto

Že nás předchůdci okradli o biliony a co v republice nese věnovali za úlitbu cizincům vám nevadí. To zase vadí mně a že Babiš v dětství trhal mouchám křídla a sarančata zapřahal do krabičky od sirek je mi šumafuk.

3 3
možnosti
Foto

A zkusil jste to z těch předchůdců dostat zpátky? Tedy, které myslíte?

6 1
možnosti
MB

Je vůbec normální, aby 29 let do revoluci - Agent STB pokládal kytku na hrob TGM, Komunisté podporovali Oligarchu, M.Zeman exluzivně obsluhoval personu bez lustrace a trestně stíhanou ? Premiér bez důvěry vyhlašuje dalším svou nedůvěru, ministr v demisi zvažuje, že podá demisi a PS pozbyla svůj význam - Jak má vyslovit Vládě bez důvěry - svou nedůvěru ? Námět pro spisovatele F. Kafku - J. Haška - Jak jsme byli státotvorní ! ... [>-]:

14 2
možnosti
Foto

Měl byste být rád, že ten dotyčný agent STB odmítá přiznat, že byl agentem STB.

0 3
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/