Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, dobře jste popsal, co se dělo v ruské státní televizi. Mně na tom ovšem nejvtipnější přijde to, že dokonce i ruská televize je na tom z hlediska vyváženosti očividně lépe než ČT. Proč? Protože byl pozván a slovo na relativně dlouhou dobu (vzhledem k délce pořadu a délce projevu některých jiných hostů) dostal i ten pan Nikulin, který očividně zastává úplně protichůdný názor, než jaký by televize v čele s moderátorkou chtěla prosadit. V ČT tohle tedy rozhodně standardem není.

0 6
možnosti
Foto

Ano, v Máte slovo se jistě běžně setkává šest stejně laděných. Stejně tam v OVM co? Posledně to byl souboj Babiš vs Fiala, pokud jste si nevšiml. A Nikulin toho prostoru také moc nedostal. Byl moderátory přerušován jako nikdy jiný ve studiu. Zatímco u ostatních výstupů jen s úsměvem prikyvovali, on byl okamžitě klidněn a nakonec přerušen a prohlášen za nemocného ..

10 0
možnosti

Nic není jen černé a bíle. To je i příběh vlasovců. Vždyť stačí prohlásit, že začátkem války bylo datum napadení ČS a z příštích obětí Poláků jsou najednou agresoři. Vytvářet další spekulace o tomto tématu značí jen to, že PR akce Pavla Novotného je prostě perfektní, o tom svědčí i můj příspěvek.

1 1
možnosti

Jeden se nestaci divit. Takze Nemecka Armada v oblasti protektoratu se vzdala Ceske Narodni Rade nejspis 8.5. proto, ze se samozvane (nikdo ji nevolil) Ceske Narodni Rady bala, ze? To, ze se blizil Konev a Nemci pred nim chteli utect do US zajeti s tim podle novodobych vykladacu nema nic spolecneho, ze? Plus pomnik u Milina, coz je v podstate ukonceni 2. sv. valky v Evrope 11/5 ma spatne datum, kdyz se Nemci vzdali 8/5?

0 0
možnosti
Foto

Kde toto třebas jen naznacuji?

4 0
možnosti
Foto

1) Čeljabinský incident je vážně možné brát jako počátek občanské války, respektive přesněji jako počátek zahraničního vměšování do počínající občanské války

2) Pokud vlasovci byli podřízení Himmlerovi jako veliteli jednotek SS, která byla odsouzena v Norimberku jako zločinecká organizace, pak totéž platí pro vlasovce

3) Těžko považovat ty masy vítajících Beneše při návratu za něco jiného než přitakání té diktatuře v podobě socializující se demokracie.

4) Katyň dnes při současné úrovni vztahů mezi Ruskem a Polskem nepředstavuje pro Rusy žádné trauma. A stejně tak neplatí, že těch 30 000 zastřelených Poláků znamenalo vyhubení veškeré inteligence. Tak to by na tom 30 milionů Poláků bylo hodně špatně.

5) Krajowaja Armia ve Varšavě chtěla, aby Rudá Armáda vstoupila do osvobozené Varšavy, a odmítla s ní koordinovat svůj postup, takže dostala od ní šanci.

1 11
možnosti
Foto

1) Ruská občanská válka se rozjela již na sklonku roku 1917, kdežto Čeljabinský incident se odehrál až v polovině května 1918, načež vedl ke zhoršení vztahů a konfliktům s Bolševiky, proti kterým do té doby nebylo záměru ani vůle vystupovat.

2) Během války vzniklo více sborů ze sovětských zajatců, z nichž část byla i součástí SS a podílela se i na likvidaci varšavského povstání. ROA jako taková však začala vznikat až v listopadu 1944, tedy až téměř dva měsíce po tomto povstání. Nebylo to však v ramci SS. Já však především poukazuji na onu vyčůranout klíčku "ne každý byl odsouzen jmenovitě."

3) Veliký demokrat a obnovitel Beneš pro náš lid určitě nebyl synonymem blížící se totality. On sám si byl vzestupu vlivu komunistů i SSSR již během války vědom a snažil se proti tomu dělat maximum.

4) Že Katyň pro Rusy nepředstavuje žádné trauma má být omluva tohoto odporného činu? Tohle je snad ještě více pobuřující. A nejde jen o Katyň, ale taktéž další odvlečené...

5) Rudá armáda již byla na dohled Varšavy a její jednotky již bojovaly na okraji Pragy. Její rozhlas a propagační plakáty shazované z letadel vyzývaly Poláky, aby povstali. Vedení Zemské armády bylo oprávněně přesvědčeno, že primárním cílem sovětské ofenzívy je právě Varšava. Pro Poláky to byl ovšem pochybný důvod k radosti, protože NKVD na „osvobozeném území“ likvidovala struktury podzemního státu, zatýkala a vraždila jeho představitele ... Zkráceně- Sověti vyzývali k povstání, které po té nechali vykrvácet, aby se zbavili nepohodlných, jak již píši výše.

10 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

J17a58n 12K54o98z23á46k

2. 12. 2019 22:50

Děkuji, karma.

4 0
možnosti

Měl bych na vás jednu otázku. A tu pokládám naprosto neutrálně, aniž bych komukoli stranil. Existuje důkaz, že v okamžiku podpisu kapitulace Německa všechny jednotky kdekoli v Evropě bezpodmínečně zastavily boj a složily zbraně?

1 1
možnosti
Foto

Důkaz o tom není, ba dokonce o odkazu. Na některých místech poslední jednotky řádili i dva tři dny po válce. O to tady však nejde.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, jsem rád, že v tom nejsem sám :)

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS