Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celkově s článkem samozřejmě souhlasím. Za Babiše investice statisticky nejmenší, pomoc živnostníkům mizivá (EET, KH, byrokracie, systém pokut), likvidace firem (zvláště konkurence) značná, případy devastace životního prostředí prokázané, vyluxované rezervy ze st. rozpočtu ("našli jsme rezervy") prokázané, zvýšení dotací Agrofertu od jeho politického vlivu prokázané. Mimochodem nově má sama vláda rozhodovat o investičních pobídkách, ale nikdo neřekl, jak to bude dělat ;-).

0 0
možnosti
Foto

Solidarita....V EU jde bud o podporu států s hlavním slovem (každý stát vždy kope primárně za sebe) a nebo o podporu udržení EU a systémů úředníků (nikdo nechce o peníze a moc přijít).

Velké zahraniční firmy dostaly miliardy ve formě investičních pobídek (na investice, na nákupy, na pracovní místa+daňové prázdniny). Navíc jsme např. pro Německo místem s levnou pracovní silou. Navíc jsme pro ně dobrým odbytištěm např. pro zastaralé stroje, horší potraviny atp. Podíly na zisku jdou německým, čínským, holandským a dalším majitelům, o daně přicházíme... Vývoz z ČR před vstupem do EU byl mírně vyšší než teď. Na dobročinnost EU moc nevěřím. A jak říká pan Kounovský zde, EU chce nepochybně zamezit odchodu Itálie z EU. Tedy tam jistě alespoň nějaké tlaky si takto koupit její členství budou (reklama EU je u dotací povinná)...

0 0
možnosti

Čím dál víc mám pocit, že bruselská iniciativa k vytvoření toho obřího záchranného fondu s Covidem nesouvisí, respektive souvisí tak, že Covid je pouze vhodnou záminkou, jak napumpovat do bankrotujících jižních ekonomik peníze na úkor těch odpovědných.

2 0
možnosti

A proč by měla hrát roli nezaměstnanost? Roli by měly hrát pouze ty faktory, které nijak nesouvisí s kvalitou hospodaření toho kterého státu. V opačném případě se nejedná o logickou pomoc nejzasaženějšímu, ale klasickou ultralevičáckou podporu nejneschopnějšímu.

0 0
možnosti

Babiš totiž není žádný podnikatel, ale hamižný a nenasytný parazit, který by bez dotací a lukrativních státních zakázek vůbec nepřežil. Takže pokud se domáhá další pomoci, pak bezpochyby myslí v první řadě na sanování dluhů Agrofertu, no a jestli snad něco zbyde i pro ostatní - a koho to vůbec zajímá?

3 3
možnosti

Nadávat někomu bez předložení jakéhokoliv důkazu není zrovna moc fair, že?

Já se přiznám, že Babiše moc nechápu.

Kdyby prodal všechno co vlastní, koupil si třeba ve Švýcarsku vedle Bakaly vilu a poslal každý rok několik milionů knihovně Václava Havla, mohl by v klidu a za přízně médií dožít do konce svých dnů.

Ale možná měl strach, že když do politiky nepůjde, tak že toho ti minulí politici nechají rozkrást daleko víc a připraví i jeho o všechno co má...

0 0
možnosti

My přece už řadu let odevzdáváme do bohatších evropských zemí několikanásobek toho, co ve formě dotací přichází k nám. V loňském roce jsme odevzdali 300 mld. a když započteme ještě tzv. "vnitropodnikové ceny" a platby za různý dubiózní know-how a software, jedná se dokonce o 500 mld. korun.

Oba ty směry se ovšem podstatně liší. Zatímco od nás odtékají peníze bohatým firmám a jejich vlastníkům, na dotace se nám skládají běžní západní daňoví poplatníci. Bohatí investoři jsou odměňováni za to, že - často za babku - získali naše firmy a obsadili náš trh, běžný daňový poplatník na Západě nese břemeno buzení zdání solidarity a nechápe, proč chceme tak málo přispívat a být solidární.

Kdyby si oba toky peněz sečetl, zjistil by, že jsme solidární ažaž.

Pan premiér má nedostatek v tom, že nemyslí dostatečně proevropsky.

Trestat někoho za úspěch totiž nijak neodporuje našim nejvyšším hodnotám.

A že EU trestá za úspěch vidíme třeba na případu Maďarska (ubránilo se nelegální migraci), připravuje trest pro Řecko (které odolává turecké snaze exportovat přes ně do Evropy další migranty) a je tedy zcela v pořádku, že hodlá potrestat i ČR za úspěšné zvládání virové krize.

A pokud trestá úspěšné, je pochopitelně potřebné i odměňovat neúspěšné.

Itálie měla veřejné finance v takovém stavu, že je třeba je považovat za neúspěch a chování EU během krize přivedlo 60% Italů k názoru, že by bylo dobré z EU vystoupit.

No a když Italové dostanou od EU hezký x-miliardový dáreček, to by v tom byl čert, aby nezačali mít EU zase rádi. Takže peníze nepotečou na chudý východ, ale na zadlužený jih.

Mně osobně nedává dobrý smysl, abychom se při nevýhodném směnném kurzu podíleli solidárně na vylepšování financí ekonomik, které jsou naším vzorem. Jsou větší, produktivnější, výkonnější. Máme se skládat na almužnu našemu ekonomickému vzoru?

2 0
možnosti

I33v71o 33B90o18u59š90e

30. 5. 2020 23:40

Vy neodevzdáváte vůbec nic. Majitelí firem dostávají po zásluze zisk. Ale pokud se vám to nelíbí, tak máte dvě možnosti . buď si pořídit firmu anebo udělat revoluci a věechno ukrást.

0 0
možnosti

Máte v tom Autore až moc emocí a málo faktů. Doporučuji si přečíst blog pana Trošky na neviditelném psu

https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/ekonomika-budeme-platit-spanelum-a-italum.A200526_223207_p_ekonomika_wag

3 0
možnosti

Odmítám, aby si EU ty peníze půjčila a pak je rozdala jako granty, tedy dala nenávratně.... Tam ať si každý stát půjčí sám ne? Proč by si měla půjčovat EU? .... Problém je totiž v tom, že Itálie, i Španělsko mají takové nasekané dluhy, že když si chtějí jako stát půjčit, tak platí cca 5 procent úroku. Ale za to si můžou sami, že si to prožrali. Nechci dotovat flákače s socanskými moresy

16 0
možnosti
Foto

Hezky jste to popsal souhlasím R^ a ještě dodám proč máme zadlužovat naše děti na 30 let a nic z toho nemít, to by snad musel odsouhlasit buď blázen nebo totální demagog.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS