Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Včera vysvětloval pan Havlíček, že pan Babiš prostě nebyl ani po třetím zopakování otázky ohledně pomoci při napadení jiného státu přesně domyslet, co vlastně odpovídá... :-)

0 0
možnosti

Skvělé, děkuji R^

2 0
možnosti
Foto

Pomoc spojencům v NATO nemusí být nutně vojenská, každý členský stát může poskytnout jakoukoli formu pomoci, kterou považuje za nezbytnou.

Článek 5 také nijak nespecifikuje její rozsah, ten vždy závisí na „materiálních zdrojích každé země“.... Každá země má pak pomoc konzultovat s ostatními členy Aliance.

Aby mohl být článek 5 aktivován, musí existovat důkazy, že útok na území členského státu nebo jeho ozbrojené síly pochází ze zahraničí, a požádat o aktivaci.

O uplatnění článku 5 rozhoduje Severoatlantická rada, ve které každý členský stát reprezentuje jeden jeho zástupce. Rozhodnutí Rady, které předsedá generální tajemník NATO, jsou přijímána jednomyslně."

2 6
možnosti
Foto

To jste moc hodná, paní moudrá, že jste nám to vysvětlila. Ale možná byste to měla vysvětlit spíš vašemu guru Babišovi.:-/

6 2
možnosti

Babiš má dokonale vyvinutou jedinou podstatnou vlastnost. Čich na peníze. To z něj dělá velkovexláka, nikoliv státníka. Třetině voličů v naší kotlince to stačí. Bohužel.

7 2
možnosti
Foto

Karma, výborně napsáno R^

9 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
20 1
možnosti

Nehledě k tomu, že to obkecat nijak nejde, protože se nemůže vymluvit ani na to, že je to vytrženo z kontextu (jak bývá s oblibou tvrzeno). Bylo to z jeho úst řečeno naprosto jasně.

6 1
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

12 2
možnosti

Děkuji za přesný popis situace.

Je irelevantní jak to dnes vysvětluje. Svým "diplomatickým" vyjadřováním vypustil džina z lahve.

15 1
možnosti
Foto

:-)Až tak přesný není. Jen jedno je faktem. Že neodpověděl. že v realitě žádná kdyby neplatí, neb v ní se na žádná kdyby, která lze formulovat různě, jaksi nehraje;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/