David Wiltsch

We're all living in Amerika

27. 01. 2017 16:23:10
Kdybych chtěl spočítat, kolikrát denně uslyším v rádiu slovo Trump, nedopočítal bych se. Na ostatní padouchy i problémy světa se jaksi zapomnělo a všichni ti trampové by se nevešli snad ani do řádně velké osady tramperů.

A je to tady. I přes veškerou nelibost médií a evropských politiků se stal Donald Trump prezidentem USA. Do čela další země se tak dostal opět jeden z těch tzv. národních populistů. Jestli to tak půjde dál, aby se člověk bál pomyslet na to, co to pro světový mír znamená. Až budou opět všichni hledět jen svých zájmů, nikdo druhému nepomůže. Nikoho nebudou zajímat problémy jiné země. Ba naopak. Nedivil bych se, kdyby jich každý využil pro sebe. Ách, jaká to zase jednou bude mela. I přesto však chápu, co vede lidi k takové volbě. Nedivím se jim. Mám pro ně pochopení. Respektuji to. Časy se mění a čekají nás zajímavé zítřky. Je třeba se s tím smířit.

Co mne však dostává je ten neustálý přísun informací o každém Trumpově prdu. Co kde řekl, co kde podepsal. Vše vím takřka okamžitě. Ode dne, co nastoupil do svého úřadu, jsem zpravován takřka neustále o každém jeho pohybu. Kdybych chtěl spočítat kolikrát denně uslyším v rádiu slovo Trump, nedopočítal bych se. Na ostatní padouchy i problémy světa se jaksi zapomnělo a všichni ti trampové by se nevešli snad ani do řádně velké osady tramperů. Putin, Erdogan, ISIS, Válka na Ukrajině ... Nic z toho jako by najednou neexistovalo. Nás totiž zajímá především Trump. A pokud možno tak hlavně jeho skandály, protesty proti němu a vše, co by jej nějakým způsobem v očích veřejnosti zdiskreditovalo. Největším hitem internetových médií pak bylo asi porovnání fotek ze dne, kdy do úřadu nastupoval Trump, s fotkami ze dne, kdy funkci přebíral Obama. To se samozřejmě zase jiné weby snažili vyvrátit pomocí jiných fotografií. Nejlépe se s tímto "převelikým" problémem současného světa stejně vyrovnaly nejrůznější humorné politicky nekorektní stránky.

Nejvíce k smíchu jsou však média samotná. Jsem v Rakousku. A Rakousko má od včerejšího dne po delší době opět prezidenta. Konečně! Člověk by čekal, že taková událost si zaslouží minimálně stejnou pozornost. Ale houby. Někdy ráno jsem párkrát zaslechl "Ich gelobe", ale jinak to bylo po celý den stejně jen samé Trump, Trump, Trump, Trump ... Vskutku smutné, že média dokáží informovat vždy o jediné události. Hecovat lidi proti jedné jediné osobě. A ještě smutnější mi přijde, že je pro ně důležitější každý krok, nebo ještě lépe skandál, prezidenta země kdesi daleko za oceánem, než kroky prezidenta této překrásné hornaté země. Člověk ani sám neví, zda se nad touto stupiditou zasmát nebo zaplakat. Nakonec mu nezbude než si vzpomenout na Rammstein a povzdechnout si "We're all living in Amerika." Tak nějak si teď totiž připadám.

Autor: David Wiltsch | karma: 33.48 | přečteno: 3157 ×
Poslední články autora