David Wiltsch

Andreji, Miloši - dost už toho bylo!

11. 05. 2017 10:46:54
Babišovi se kupí kauzy pěkně na hromádku. Místo aby je vysvětlil, obviní všechny kolem, až z toho Sobotkovi rupnou nervy a na povrch vyplave i neúnosné spojení se Zemanem, který nemá problém nerespektovat ústavu. Lidi to zvedá.

Andrej Babiš, politik, který není jako ostatní politici. On je totiž dle mého soudu mnohem horší. Do politiky šel ověnčen miliardami, velkými firmami a médii a asi se jaksi mylně domníval, že si na něj nikdo nedá pozor. Jaká zhovadilost. Vždyť právě takoví lidé budou vždy pod větším drobnohledem.

Kdykoli někdo na něco upozorní, začne se jako malý parchant vztekat a rozkřikovat "AntiBabiš," "Je to kauza!", "Spiknutí tradičních stran" a podobné nesmysly. Mezitím nám vyplouvají na povrch jedna kauza za druhou - Čapí hnízdo, Dluhopisy, Ovlivňování médií a tak dále, přičemž je nikdy uspokojivě nevysvětlí. Jaksi nevědomě se k ním i přizná, ale především svou obhajobu postaví na pomluvách namířených proti všem ostatním, protože on je přeci svatý. Proč by si nemohl dovolit on nějakou lumpárnu, když můžou všichni ostatní. On je přece bude pranýřovat, ale jemu nesmí nikdo šlápnout na kuří oko. Na čest a morálku dnes jaksi kálí pes.

Sám jsem se již na toto téma vyjádřil ve svém článku Andrej Babiš - čest a morálka vs. zákon. Vždyť co Andrej Babiš vlastně dělá? Vždy se k dané kauze svým způsobem přizná. Ví, že zákon obešel, ale neporušil. Jak moc to bylo čestné, to už je jedno. A tak se může stát, že dotace určené menším živnostem čerpá nejlepší nápad miliardáře skrze anonymně držené akcie jeho dětí a blízkých. Je to přeci dobrý a hodný otec. Že je chtěl chránit, je přeci logické a každý rodič to musí pochopit. A tak, co by milující táta jim po uplynutí potřebné časové lhůty jejich farmičku zase sebral a začlenil do svého impéria. To musí přeci také každý pochopit.

Stejně tak jako musí každý pochopit, že nikdo nechce platit vyšší daně, když může cálovat nižší. Hrabišova finanční správa sice dře živnostníky z kůže pro pár korun, ale proč on by si neobešel zákon. Případně se to svede na Kalouska. Ten přece (a stejně tak i Sobotka) měli možnost zákon kdykoli změnit.

Ach Andreji, a ty jsi tu možnost neměl? Měl, ale nevyužil ji, jen si se dále obohacoval, ačkoli jsi věděl, že zákon ten tolik proklínaný Kalousek zmršil. Tak proč si nyní opět hraješ na svatého? Proč jsi nenavrhl úpravu daleko dříve a sám od sebe, když jsi věděl, jak tady utíkají miliardy, když to s touto zemí myslíš tak dobře?

Vrcholem všeho však byly dle všeho nahrávky, které před pár dny vypluly na povrch. To, že v nich Andrej Babiš nemluví zrovna slušně o svých politických oponentech, se dá i pochopit. Sáhněme si na srdce. Kdo z nás si nikdy na někoho nezanadával. Vsadím se, že i mnozí ze čtenářů se právě teď rozčilují nad mým textem. Ale co už, taková je lidská povaha. Neúnosné však je, aby se člen vlády pokoušel ovládat média. Svobodná média jsou hlídacím psem demokracie! A je až úsměvné vidět, jak se Andrej Babiš zamotává ve vlastních vyjádřeních, když se distancuje od zmíněných nahrávek. Je to doslova komedie na n-tou. Na jednu stranu je neslyšel, ale ví, že na nich nemluví on. Proto podává trestní oznámení na neznámého pachatele. Nikdy takto nemluvil, ale i přesto to sestříhali. Odposlouchávat co ministr nikdy neřekl jsou přeci praktiky StB. Ano, sám řekl, že odposlouchávat ministra jsou praktiky StB. Copak tohle jako doznání nestačí? Když byl odposloucháván, jak může na nahrávkách nemluvit? Ne, nestačí! Protože Andrej Babiš sám pořádně neví, co kdy a kde říká. Ačkoli nikdy nelže a ani s daným novinářem nikdy nemluvil, už druhý den tvrdil opak, totiž že se se s daným novinářem sešel a ten mu tam něco podstrkoval a dobrák Babiš vše okamžitě odstrkoval, poněvadž s tím nechtěl mít nic společného. Že na nahrávkách slyšíme něco jiného je přeci něco úplně jiného. protože to nemluví on. Pouze ho při tom nemluvení někdo odposlouchává a pak to sestříhává. A především je to kampaň. Jak můžou kobliháři tento veletoč neprohlédnout mi zůstává opravdu velikou záhadou.

Zkrátka a dobře, už je toho víc než dost a Sobotka konečně začal jednat. Že mu to ale trvalo, než se chlapec probudil, ale co už, stále lepší pozdě než-li nikdy. Rozehrál zajímavou hru, dík které je dnes mnohým za šaška a já se tomu ani nevidím. Je však otázkou, jak na něj budou nahlížet lidé s odstupem času. Třebas ještě jednou bude objíždět kraje a kázat o kultuře v české politice. Se svou politickou smrtí je totiž již zjevně jaksi smířen. Kdo ví?

Za jeho kroky mu však můžeme být jen vděčni, neboť ukázal, co už většina tušila. Vyšlo najevo tuhé spojenectví Zeman - Babiš. Spojenectví, pro které prezident neváhá obcházet ústavu. Vykládat si ji po svém. Dělat si z ní toaletní papír! Zesměšňovat premiéra v přímém přenosu. Nevyslechnout si jeho slova až do konce a uprostřed jeho řeči s naprostým nezájmem odejít. Korunku na hlavičku pak Miloš Zeman posadil, když počkal až premiér odletí z republiky a až po té svolal lídry koaličních stran do Liberce. Nemůže být snad hlasitějšího výsměchu dobrým mravům. A nemohl snad očividněji opět projevit svou náklonnost k ministrovi financí Andreji Babišovi.

Proč? Proto! Protože Miloš Zeman je starý zhrzený pán, který se mstí za to, že nebyl před lety parlamentem zvolen prezidentem. Dává nám to pěkně vyžrat a opírá se, stejně jako Andrej Babiš, o hlasy lidí taktéž znepokojených a znechucených politickým vývojem v posledních dekádách. Dobře to dopadnout ale určitě nemůže.

"A teď si představte, že jsme mu dali možnost stát se prezidentem! On tu funkci nebere jako službu této zemi, ale jako satisfakci za těch deset let. On si dělá, co chce. Sprostě mluví, ústavu nectí. Pane bože, přece už tam znovu nebude. To nedopustíme"

Bára Štěpánová

Čeho je moc, toho je příliš. Babiši, Zemane - bylo vás už dost. Jak se zdá, lidem se to nelíbí a zdá se, že takové jednání vyžene desítky tisíc lidí do ulic jen během několika mála dní. V návaznosti na Babišův inzerát "Proč?" Byla svolána akce "Proč? Proto!" Z naprosto spontánní myšlenky se tak za krátký čas stala celorepubliková událost s nemalou účastí, kterou však budou jen zarytí Zemanovci opět zpochybňovat (a nemějte mi to ze zlé, ale jak ukáži níže, je tomu skutečně tak).

Proč? Proto! Protože prezident je hulvát, který si dělá z ústavy toaletní papír. Z udělování vyznamenání oceňování svých stoupenců. Svůj úřad nezastává s patřičnou úctou, naopak si z něj dělá vlastní putyku. Táhne nás na východ. Skáče, kam mu car ruského samoděrževí hodí kostičku. Jezdí se do Číny učit, jak stabilizovat společnost. I Gottwald se jezdil do Moskvy učit, jak nám zakroutit krky! A k této rétorice nemá daleko ani hnití ANO. I Martin Komárek se jezdí do Polska učit, jak funguje jednobarevná vláda.

Proč? Proto! Protože Andrej Babiš se projevuje jako stále větší autokrat. Chce zemi řídit, nikoli spravovat. Chce se zbavit senátu, neboť mu překáží. Neuznává diskusi. Není ji schopen! Parlament je mu žvanírnou. Demokracie je mu pouze volbami, přičemž by po volbách nikdo neměl vyjadřovat vlastní názor a jen přikyvovat tomu, co vláda nakáže, ať se to jakkoli velké části společnosti nelíbí. Kompromisy neuznává. Prý nevyhovují nikomu - já si myslím, že kompromisy jsou od toho, aby vyhovovali a tudíž nevyhovují především jemu, neboť musí být po jeho stůj co stůj. Není schopen vysvětlit své kauzy. Ovlivňuje média. Obchází zákony. Šikanuje konkurenci. Jeho vzestup doprovází podivné události. Nedokáže své kauzy uspokojivě vysvětlit. Volá po většinovém systému a vlády jedné strany.

Andreji, Miloši - dost už toho bylo! Pánové, společnost se na vás hněvá. A ne málo. Právě proto se včera sešlo tolik lidí. Né 160, jak tvrdí pan Babiš. Né 200, jak relativizují lidé ve skupinách na sociálních sítích, které shlukují voliče Miloše Zemana.

Nikoli drazí Zemanovci. Nikoli Babišovi kobliháři. Ani 150. Ani 200. Dle odhadů policie 20 000. Možná i 30 000! A další 2 000 lidí se sešlo v Brně. Stovky lidí pak v Olomouci i na dalších místech v ČR. A akce "Proč? Proto!" stále ještě nekončí. Pokračuje se i dnes na Hradčanech, kde budou k podpisu i petiční archy. Dost už ale bylo slov a popichování. Pojďme se podívat na záznamy ze včerejší akce. Poněvadž jsem tušil, že se najdou nevěřící Tomášové, fotil jsem ten dav ze všech úhlů i možných výšek. Ze předu, z boku i ze středu. Lezl jsem do výšek, mával foťákem nad hlavou. Jen se račte podívat, na to drobné shromáždění...

Nechyběla ani originální hesla ...

... velice často hlásaný názor "Babiš lže, jako když tiskne" nebo "Babiš lže, jako když Mladá Fronta tiskne" ...

... Žádnou Čínu, do důchodu na VysoČinu ...

... a nechyběly ani legendární červené trenky ...

... co na to asi Václav?

Těžko říct. Tak jako tak, tento článek během dne vyjde i na mé stránce.

S přáním pěkného dne,

AntiBabiš

Autor: David Wiltsch | karma: 27.84 | přečteno: 1097 ×
Poslední články autora