Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PiS moc nemusím kvůli jejich propojení s církví, ale tento blog je naprosto neseriozní a lživý (subjektivní = těch Poláků v článku zmíněných, evidentně příznivců eurohujerské PO) Rv

1 0
možnosti

Jindy vysoce karmovaný autor a tak malá karma?Tak to si musím přečíst.Aha,tak autor dnes píše,co tu místní karmovači nechtějí slyšet.Skutečnou realitu v Polsku a pohled,který neoslavuje vítěznou stranu.Starší voliči s menším vzděláním z vesnic a městeček ve volbách převálcovali více vzdělaná města a mladé voliče.Klasika.Co mi to jen připomíná?České prezidentské volby....;-)

1 2
možnosti

On zase dostane vysokou karmu az napise nenavistny blog proti Nemcum.V tom je expert.A ti Nemcobijci jsou jeho priznivci.

0 1
možnosti

Nejsem "expert", kterých u nás máme, že bysme je mohli vyvážet, ale já na tom, že kauzy u ÚS nebude rozhodovat 5 soudců, ale 13 a dvoutřetitinovou většinou, nevidím nic nedemokratického, spíše naopak. Nebude rozhodovat jen jediný hlas o tom co je, nebo není ústavní.

No a vaše věta ... PiS vyhrál především v malých městech a dík lidem ne příliš vzdělaných, kterých je v Polsku bohužel většina ... tak to mně něco připomnělo. Vzdělanci volí TOPku. Kdo ji nevolí, ten je vidlák, hlupák, zpátečník a hlavně je protievropský.

4 1
možnosti

Tak to bohužel funguje a to nejen v Polsku a Česku.Třeba zrušené volby v Egyptě,kdy se dostalo k moci Muslimské bratrstvo rozhodli vidláci a nevzdělanci z vesnic.Vzdělaná města byla proti....

0 2
možnosti
Foto

Pro všechny nevěřící Tomáše přikládám přepis diskuze. Upozorňuji však, že to, že Polski mluvím a rozumím, ještě neznamená, že tak umím i psát. Proto prosím berte v potaz, že co jsem psal já, je jen pokus polštinu alespoň trošku napodobit a snažil jsem se psát co nejkratší věty, žádné rozvité myšlenky, takže jsem se vyjadřoval dost stroze...

0 0
možnosti
Foto

Já: Czescz, možesz mi potem powiediet, co tojest teraz s politikou polskou? Tutaj čitam duzo, že nowa vlada ide proti lidem,že tam robi novou diktaturu, že se to eu nelibi. Ale jak czitam, co tam seděje, myšle, že vše najlepšom pořondku, bo tak ma byt. Co ty mysleš a možešpowiediet?

Andrzej: Codo sytuacji w polsce...to prawda jest taka ze rządząca partia ma wiekszoscparlamentarną i robi sobie co chce na granicy prawa i zgodnisci zkonstytucja...niestety opozycja nic nie moze zrobic bo w sejmie partia zadzacama wiekszosc glosow czyli wszystkie ustawy moga zawsze przeglosowac i zrobic poswojemu...jedynym człowiekiem ktory moglby zablokowac wprowadzanie nowych niedo konca dobrych ustaw jest prezydent ale on tez jest z partii zadzacej wiecpodpisuje co mu daja...tak na prawde wychodzi na to ze polska rzadzi nieprezydent sejm czy senat tylko prezes PIS Jarosław Kaczyński i o to glownietoczy sie bój bo wprowadza swoje chore pomysly do realizacji i nikt nie jest wstanie mu przeszkodzić

Andrzej: Polacyzaczynaja sie buntować...coraz czesciej organizowane sa wiece protestacyjnetylko ze nikt z rzadzacych nic sobie z tego nie robi...podam przyklad glupotynaszej pani premier B. Szydło...oturz jeszcze cztery miesiace temu kiedy przywladzy byla opozycja PO i spółka...pani premier glosno krzyczala ze polskagospodarka jest w rozsypce teraz po zaledwie czterech miesiacach pani premierkrzyczy ze polska gospodarka nie miala się tak dobrze jeszcze nigdy...ja iwielu Polaków zadajemy sobie pytanie coz sie stalo ze przez zaledwie czterymiesiace polska gospodarka sie rozwinęła to jakis cud bo inaczej tego nie moznanazwac...lipa to wszystki wkurza mnie to strasznie ze nie moge nic zrobić...zepomimo tego iz nie głosowałem na obecnie rzadzocych idiotow nic nie moge na toporadzić...i to ma byc demokracja...

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/