Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J44i63ř35í 97N10o15v66á14k

2. 10. 2016 17:44

Ano, Beneš počítal s vypuknutím války a vsadil vše na vítězství západních mocností. Této chvíle se snažil dosáhnout za cenu co nejnižsích ztrát, a to i za cenu kapitulace bez boje v roce 1938. Z tohoto hlediska to byl mistrný taktický tah. Výměnou za vyhnutí se boji však obětoval národní hrdost a sebevědomí svých spoluobčanů, které kvůli tomu chybí mnoha lidem včetně vedoucích politiků i v dnešní době. V tom je rozdíl mezi námi a Poláky, kteří sice šli do bezvýchodného boje, ale národní sebevědomí jim dnes rozhodně nechybí, a také díky tomu dokáží mnohem lépe prosazovat své zájmy i v současném světě, zatímco čeští politici jenom hledají, komu by se zase zavrtali až do střev, a národ jim to toleruje, protože si většina lidí myslí, že jsme přece příliš malí a bezvýznamní, abychom měli právo prosazovat vlastní zájmy. Na druhou stranu i v současném Polsku se najdou vlivné hlasy, které litují obětí bezvýchodného boje a oceňují Benešovu chytrost (např. Kosman Marceli v Dějinách Polska).

16 0
možnosti
Foto

Beneš neobětoval nic! Byl pragmatik a zodpovědný, který nechtěl obětovat životy občanů vlasti v bezvýchodné situaci!Dnes je, bohužel, kde kdo generálem po bitvě. Málo kdo si uvědomuji, že jinak by tu ani nebyli jeho předkové, ani oni sami!!

3 0
možnosti
Foto

Podle mě má článek špatný formát. Je pro obyčejného čtenáře příliš dlouhý.

Jinak by mohl být velmi zajímavý.

3 1
možnosti
Foto

Kdyby byl kratší a méně ozdrojovaný, našli by se rejpalové, co by mě nařkli ze šíření konspiračních teorií ;-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/