Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

M22a43r16t17i49n 49L20a88c59o

27. 2. 2017 19:44

Chýba mi v blogu zmienka o tom, že prvé voľby v obnovenom Československu (1946) vyhrali v Čechách (na rozdiel od Slovenska) práve komunisti, resp. socialisti. Tým mali svoje víťazné štyridsaťročné ťaženie v podstate legimitizované.

1 0
možnosti
SB

To máte pravdu, ale když už mluvíme o historii, tak bych dodal, že k rozdělení sféry vlivů velmocí po válce došlo proto, že Německo a jeho spojenci vyvolali válku.

A mezi těmi spojenci bylo i Slovensko.

Takže my sice máme podíl na etapě číslo 2, ale Vy máte podíl na etapě číslo 1, do které jste zase Vy vtáhli nás.

Takže si navzájem nemáme co vyčítat.

4 0
možnosti
RH

O osudu ČSR bylo rozhodnuto dávno před volbami, Slovenská válečná politika byla jedním z důvodů, proč to dopadlo takhle. Z toho důvodu nebyly volby na Slovensku ani překvapení, ani nikoho nezajímaly...

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/