Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máme v politice hned několik problémů . Program strany nebo politika je nutný. Je to jejich orientace, aby lidé věděli, kterým směrem se dotyčná strana nebo politik bude vždy směřovat. A pak je to řešení skutečných problémů Z nichž některé prostě naši politici vůbec řešit nemohou, protože na to je nutné mít vliv ve světě a v EU a to zatím nemáme. Asi tak jako guvernér státu OHIO neovlivní Trumpovu zahraniční politiku.

Je ovšem nutné, aby politik mluvil tak, aby mu lidé rozuměli. Moc slov nevadí, když se něco vysvětluje, ale moc slov vadí, když je to jen mlácení prázdné slámy.

Dalším problémem naší politiky je volič. A to bez legrace. Je to problém všude, kde je volič podinformován a nebo dokonce perfektně manipulován. A manipulace obyvatelstva se děje všude a minimálně posledních 5000 let. Střídání vlád, je jedním bodem, kdy si lidé nebudou pamatovat, kdo jim, kdy řekl jakou informaci a tím je možné lidem říkat téměř cokoliv a tím formovat jejich způsob myšlení. Je to o vytváření asociací. Jak si volič nějaké slovo či myšlenku spojí s něčím jiným a to jde do mozku naprogramovat, a toto programování se děje a je to manipulace.

Jako jednoduchý příklad poslouží Kalousek a jeho dvou nebo tříměsíční kampaň proti Babišovi, když minimálně stokrát opakoval v médiích, že Babiš dostane 5 miliard dotací. Tato jeho tvrzení byla manipulativní, protože on jako ministr financí věděl, že to tak není, ale potřeboval dostat do lidí nenávist a závist vůči Babišovi a to se mu v jistých sférách voličstva celkem povedlo. Podle přísloví....stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A to je manipulace. Podobně zafungoval i FARAGE před referendem v UK.

Takže politik pokud chce být dobrým politikem musí nejen mluvit o tom, že vládne nejlépe ze všech jako Trump, ale musí skutečně udělat něco, aby se lidem dařilo lépe.

Jedna možnost by byl volný pátek, tedy víkend, který má tři dny. K tomu navýšení mezd a platů jak těch nejnižších příjmových skupin tak i naší chudé střední třídy..atd

0 0
možnosti

Kdykoli někdo napíše, ".......sice nejsem jejich voličem ale,........" je to jasný. Mezi námi, ČSSD je to nejhorší, co n politické scéně existuje a to i historicky. Takřka 140 let podvodů, podrazů, tunelování, zlodějin, kolaborace, spolupráce s organizovaným zločinem, to je vizitka sociálistů. Kdykoli vládnou stylem přerozdělování, zadlužování, rozdávání z cizího, strkání nosu do cizích věcí, organizování života lidem, ale hlavně, bezbřehý populismus. Sázka na ty méně přemýšlivé, které si kupuje tzv.sociálním inženýrstvím.

1 0
možnosti

Bohužel v Česku je podobných stran 100 %.

0 0
možnosti

ČSSD je strana, která si kupuje voliče, protože ve svých řadách nemá schopné politiky, kteří by byli schopni dělat smysluplnou práci. Je to pro rozumného člověka strana nevolitelná.

0 0
možnosti

A co jako by měl nový předseda řešit? ČSSD je strana, která si kupuje hlasy voličů za sociální dávky, a tou stranou zůstane, ať už bude jejím předsedou kdokoliv.

2 0
možnosti

Ale ani ne. Vzdyt' oni vsichni ziji v bublině.

0 0
možnosti

Souhlasím s tím, že v posledních měsících dělá ČSSD všechno pro to, aby odradila co nejvíce svých voličů.

Nesouhlasím s tím že řešením by byl Zaorálek na postu předsedy. Má sice o celá tři procenta vyšší oblíbenost, ale je stejně nevýrazný jako Sobotka, a navíc mi přijde poměrně myšlenkově chudý i na socana.

8 0
možnosti

Odešli jim stovky členů a nejsou to prospěcháři, ale dlouholetí členové, kteří tili tradici ČSSD. To kam teď spěje nemůže dobře dopadnout. A každou novou akcí si zatlučou další hřebík do rakve. Babiše popotahují kvůli korunovým dluhopisům, které sami pomohli schválit a navíc styl jakým tento problém prezentují působí tragicky. Babiš ač nejsem jeho příznivec z toho vyjde vítězně v každé možné variantě, která nastane. Bohouš tu stranu táhne dolů a pokud sjezd neudělal radikální řez musí se počkat po volbách až sám odstoupí a začne se od začátku.

5 0
možnosti

Jestli nebyli dlouholetí členové, kteří odešli prospěcháři, tak co jiného ? Podrazáci jako je Tejc či Hašek to je opravdu kvalitní "lidský" materiál" pro socialistickou partaj.

1 0
možnosti

Sebevražda zoufalce v přímém přenosu....

5 0
možnosti

Myslím si, že pan Sobotka by měl ve funkci zůstat až do hořkého konce. Má podstatný podíl na truchlohře, kterou dnešní ČSSD sehrává před občany. Z této strany se ještě může stát solidní levicová síla, ale musí se zbavit nudných a ideově sterilních Sobotků, Zaorálků, Dienstbierů a jim podobným. Nikdo jiný než volby to lépe neudělá.

7 0
možnosti

To nemějte obavy, ten tam zůstane sám a vsadím boty že nebude mít takové koule jako Paroubek, který ač o půl % volby vyhrál odstoupil ihned po šečtení výsledků, protože bylo jasné, že by vládu nesestavil.

1 0
možnosti

Zaorálek všechno dovede okecat, to už tam rovnou nechat Sobotku. Jednou jsem ho vyděla v nějaké diskusi ,ale tak nevychovaného člověka který věčně každému skákal do řeči, aby pohledal. Já bych tam nejraději vyděla Tejce. Ten mně připadne ze všech v ČSSD nejrozumnější.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS