Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Většina Vašich argumentů se zakládá na jakýchsi pocitech jednoty, když tu nade všemi vlaje ta jedna vlajka s hvězdičkami. Ovšem realita je taková, že rozhádanější Evropa tu už dlouho nebyla. Státy se jen předhánějí ve tom, jak by svou jedinou pravdu přes Brusel vnutily i zbytku kontinentu a zkorumpovaný na vše kývající europarlament se svou "národní frontou" má pravomoc ukrajovat naši suverenitu téměř donekonečna. Jednotný trh neznamená svobodný trh, protože svobodný trh by nepotřeboval největší byrokratický moloch v dějinách lidstva, který by se snažil ho jednotně centrálně plánovat. Svobodný trh zajistí EHS nebo EFTA, bez zbytečného hraní na politiku

4 1
možnosti
VK

Karma. Už jenom proto, že nikdo nemá plán B. Ani ta Británie, jejíž vyjednávací pozice je je daleko silnější, než by byla naše. EU bude na silném partnerství s Británií záležet, ale nás by spláchli. To se vsadím. V postupující globalizaci malý státeček sám o sobě moc silnou pozici mít ani nemůže. Co budeme nabízet, abychom byli zajímaví a abychom měli stejné výhody jako členové elitních klubů?

7 4
možnosti

Británie má už plánů několik a rozhoduje se mezi nimi, že vám nepřijdou dost socialistické a vítací na realitě nic nemění

3 0
možnosti
ZB

Karma.Už jen myšlení podobných "vlastencu" a srovnávání EU s nacistickou "Třetí říší",mluví za vše.Jen hloupá demagogie.Zajímavé je,že většina "bijcu proti EU" je zároven i proruskými přicmrndáváči a ruskou pátou kolonou v Česku,náhoda to určitě nebude,silná a jednotná Evropa vadí především Rusku...

5 8
možnosti
Foto

Silná jednotná Evropa sjednocená nějakým papírem vymyšleným v teplé kanceláři a napsaným někde na rautu po schůzi? Už teď se celé Rusko třese hrůzou;-D.

5 2
možnosti
ZZ

je to dlouhé, jinak bych vám Vaše názory rozcupoval. Například tím, že Vám řeknu, že člověk dostal svobodu myslet a rozhodovat se sám, Nikde není dáno, že tak za něj mohou, nebo dokonce mají činit jiní. Jedinou otázku " co když se Vy, pan Bartoš a ostatní mýlíte?"

3 1
možnosti
VS

A proti otázka: Co když se mýlíte vy?;-D

3 0
možnosti
JZ

Jenže ony si ty jednotlivé evropské národy zas tak podobné nejsou. A není to tak špatně, protože jak jste sám správně uvedl, v různorodosti je krása (už mi ale není jasné, kde jste přišel k tomu bludu, že EU různorodost podporuje). To hlavní, na čem se všechny tyto národy shodnou, je odpor k válce, proto taky nejspíš toto téma vévodí i vašemu blogu. Jenže na to už tu máme NATO (slovní hříčka neúmyslná).

K čemu je tedy EU? Mám pocit, že v dnešní době tak akorát k tomu, aby se pokusila realizovat utopický evropský levičácký superstát. Jenže tak jako každá levičácká utopie, i tahle dřív nebo později narazí.

Netvrdím, že chci czexit co nejrychleji. Nechci. Co chci, je se z tohohle průšvihu zvaného EU vyvléci co nejbezbolestněji, ať už to bude znamenat cokoliv.

7 0
možnosti
Foto

A jak chcete realizovat jednotný trh bez evropského superstátu. A fakt se domnívate, že různorodost Indie, Brazílie, nebo Číny je menší?

0 2
možnosti
Foto

Když si pletete Evropskou Unii a Evropu, tak to ani nemá cenu číst. To přece musíte rozlišovat tyto dva pojmy. Když nebude EU, tak Evropa může klidně dál existovat a všechny státy v ní budou moci spolupracovat. EU není nějaká abstraktní myšlenka vyjadřující kamarádství evropských zemí. To je reálná instituce a my se můžeme rozhodnout jestli ji v Evropě chceme nebo ne.

7 0
možnosti
Foto

Krize 30. let jednoznačně prokázala, že Evropa rozpadlá na jednotlivé státy bude upadat do válečných konfliktů. To vám nestačí Balkán?

0 3
možnosti
JS

EU- nadherna myslenka evropske spoluprace bez hranic a cel. spolecne meny, hospodarsky a politicky gigant schopny konkurence s USA a Cinou. Nesmela by se toho vsak zmocnit banda socialisticko/komunistickych ideologu, zelenych poblouznenych silencu a hospodarske mafie reprezentovana nesmirne zbujelou byrokracii. Vysledkem je politicka zbabelost. moralni upadek a hospodarsky bankrot.

10 0
možnosti
IM

I12v65o 47M97u64s96i69l

9. 7. 2017 0:35

Jednotná Evropa by mohla být dosažitelná, ale jen bez stávající byrokratické,

pacifistické a hyperhumanistické reprezentace v EU.Historicky žádné společenství

dlouhodobě netrvalo, pokud si nechránilo a neobhájilo své ekonomické,vojenské a kulturní zájmy relevantními argumenty a případně i silou.

Pro některé staty EU nebyl před léty problém bombardovat libyjský Tripolis s plukovníkem Kadáfím, ale dnes mají pro sebe neřešitelný problém problém ,odvézt

zpět na místo vyplutí zachráněné migranty přes námořní libyjské vody na pevninu.

Kadáfí byl lump a dostal vojenskou odpověď.Převaděči jsou také lumpové a také musí dostat podobnou lekci.Svrchované území Libye při leteckém zásahu na Kadáfího bylo z humanitárních důvodů narušeno , tak i při námořní operaci při vrácení zachráněných ztroskotanců může být postupováno podobně.

12 0
možnosti
IM

I72v52o 31M28u54s40i66l

9. 7. 2017 1:24

Vojensky zasáhly proti Libyi v roce 2011 USA,Kanada,VB,Francie a Itálie.

Dnes vojensky zasáhnout jen na pobřeží Libye nemají motivaci a vrátil ztroskotance na pevninu.

2 0
možnosti
Foto

Ne každý to vidí stejně jako autor. Evropa nemá jednotící ideu, vedení, charisma - je to jen přebujelý byrokratický moloch bez jakékoliv zpětné vazby k obyvatelům. Vyznačuje se neschopností řešit aktuální problémy, namísto toho vymýšlí euronesmysly. Na zachování všech výhod (obchod, bezpečnost, atd.) stačí NATO, Smlouvy o volném obchodu, odstranění cel, Schengen apod. .... Naprosto není nutné jednotlivým státům diktovat kvóty na cukr, uprchlíky a výkon vysavačů. Stejně tak dotační politika je jeden veliký nesmysl.

17 0
možnosti
Foto

V případě jakékoliv krize bude narůstat státní protekcionismus, který může vyústit i ve válečné konflikty.

0 3
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/