Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

i ode mne karma.. a to proto že je tak málo lidí s mozkem...........io já dnes napsal podobný článek...a se stejným neúspěchem......je prostě málo těch kdo myslí skutečně........

Takže ano potřebujeme Evropu a potřebujeme SPOJENÉ STÁTY EVROPSKÉ...bez ohledu na to jestli to někdo není schopen pochopit..........

7 11
možnosti
DD

Dal byste sem prosím na Váš článek odkaz? Děkuji.

1 0
možnosti
OK

O23t64a 47K10i24n26c

8. 7. 2017 22:54

Ode mne karma. I když mohu mít některé dílčí výhrady, je vidět že uvažujete dost rozumně. Dík za blog. R^

7 1
možnosti
Foto

Za mě R^. Metoda "nefunguje to, tak utečeme" funguje, ale jen krátkou dobu. Od našich stran mi chybí jednotná zahraniční politika a to zejména vůči EU. Bez deklarace toho, co od EU chceme, nemůžeme čekat, že se sama od sebe EU změní.

6 2
možnosti
MN

Ono to čímdál víc vypadá, že si západní Evropa chce mermomoci na vlastní kůži prožít to socialistické období, které mají země východního bloku už skoro 30 let za sebou a dobře vědí, o co jde...

To období centrálního řízení a centrálního plánování, řízení toho, co se smí a nesmí říkat a dělat, období jedné správné pravdy.

Z tohoto pohledu jsou země východní Evropy ve vývoji 30 let dopředu a ne dozadu.

20 3
možnosti
AK

Neni snad CR centralisticky stat nerespektujici sve historicke zeme? My nemame nic za sebou. My v tom stale jedem.

0 0
možnosti
Foto

1) Tzv, sjednocená Evropa neznamená, že tam někde uvnitř ty jednotlivé hašteřivé státečky nejsou. Přijměte prosím fakt, že Evropa je mnohonárodnostním územím, které pokud jednou nalezne společnou řeč, bude to trvat ještě mnoho generací. To, že si postaví barák v Bruselu a ještě jeden pro jistotu ve Štrasburku, na tom nic nezmění. Naopak, tím, že se nedokáže shodnout na tak marginální pitomosti, je zřejmé, že bude mít rozdílné pohledy i na spoustu jiných věcí.

2) V jednotě je síla a to myslím, dnes nikdo v Evropě nezpochybňuje, jen je těžké tu jednotu mezi 28 státy najít. Každý stát má své priority a pohledy na věc, myslet si, že se dá najít vždy shoda nebo ji postoupit Německu nebo Francii je velmi naivní.

3) S odkazem předků je to stejné. Už ve středověku věděli, že na Turka (islám) musí jít společně, dnes už to Evropské "elity" naneštěstí neví a radši mu podlézají.

4) V různorodosti je krása a i síla. Souhlas. Proč se tedy EU snaží o uniformizaci celé Unie?

5) Jednotný trh lze docílit i bilaterálními a multiraterárními smlouvami, není to žádná výsada EU, je to výsada politické obratnosti a diplomacie.

Jednotná Evropa je hezká myšlenka, ale musí to být společenství suverénních a sebevědomých národních států, přistupujících na společné evropanství na základě dobrovolnosti a výhodnosti takové spolupráce s možností se akcí pro ně nevýhodné neúčastnit. Současný fašistický nátlak velitelství EU na jednotný postup tomuto rozhodně neprospívá a je to právě on, který posiluje odstředivé tendence. Hlasování tzv. "kvalifikovanou většinou" nás v podstatě s ostatními menšími zeměmi Evropy zbavilo hlasovacího práva. Na co budeme dál ve spolku se zeměmi, které nám vnutí svou, pro nás nevýhodnou vůli, kdykoliv se jim zachce?

21 6
možnosti
MR

Presne. Zglajchsaltovani je to co EU chce, pod taktovkou par vyvolenych. Asi jako dirigent filharmonie ktery chce aby vsichni hrali na housle

6 0
možnosti
JH

J82i54ř61í 43H29r84b60e73k

8. 7. 2017 22:22

Pokojně spojit lze jen to, co má chuť táhnout stejným směrem. Na východě se bohužel levicově centralistické plánování ve smyslu hesla „každému podle jeho potřeb“ historicky natolik znemožnilo, že se nedokáže ztotožnit se Západem, kterej tento fakt zná jenom teoreticky z učebnic a dělá vše proto, aby si ji také ověřil na vlastní kůži.

8 1
možnosti
DK

Evropa ale uz nebude...Vse to, co jste jmenoval (ja jsem to pouze proletel, na cteni to bylo prilis dlouhe) bylo vybudovano jinou cestou, nez je ta, kterou jdeme nyni...a ta Evropa prave zanika...

9 4
možnosti
DK

Jednotná Evropa?

Sci-fi, jakou by ani Wallace nevymyslel...

9 3
možnosti
Foto

Pak je to sci-fi, ve kterém více méně žijeme ...

5 1
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/