Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

Mno, citovat v této souvislosti zrovna strůjce židovských pogromů Karla IV, to je poněkud mimo.

Těch primitivů, co na facebooku přejí někomu smrt nebo vyzývají k násilí se rozhodně nechci zastávat. Ale nesouhlasím s tím, že takhle vypadá vítězství teroru.

Jinak řečeno - jestliže "vítězství teroru" znamená nenávistné komentáře na facebooku Lidlu, mračení se na redaktorku v burkinách na Mácháči a 0 obětí na životech v důsledku teroristických činů, tak to budu preferovat před západním "vítězstvím nad terorem", které vypadá tak, že facebookové stránky firem jsou pečlivě cenzurovány, všichni se "semkávají" a v zemi přitom rostou muslimská gheta a každou chvílí v té multikulturní idylce někdo zařve...

17 0
možnosti
ZH

Nejsou jen negativní fakta, ale posedlost jednostranným viděním vám neumožňuje argumentovat jakkoli logicky.

0 0
možnosti
MN

Proboha, pane autore, to je děsný článek!

Ten demagogický a paranoidní styl by se od Vás mohli učit i v Severní Koreji.

Jistě, že se i mezi příznivci Okamury najde pár pitomců, kteří jsou vypatlaní a vulgární. Ale takoví se najdou i mezi příznivci jiných stran.

Já jsem přesvědčená, že naprostá většina voličů Okamury žádnou nenávist k muslimům necítí, jsou jim ukradení. Na rozdíl od většiny muslimů, kteří naopak nenávidí nás.

To, co většina voličů Okamury pociťuje, je obyčejný strach a obava o budoucnost této země, našich dětí a vnuků. Muslimové jsou pro nás divní, nerozumíme jim, jsou nevyzpytatelní a jsou pro nás jak neznámé bytosti z jiné planety.

To není nenávist. To jediné, co chceme, že je tady nechceme, ať zůstanou ve svém kulturním prostředím. A těm, co strádají v důsledku války ať pomohou jejich bohatí bratři na Blízkém východě. Saudská Arábie vybudovala podél hranic s Irákem vysoký dvojitý plot, do kterého pouští elektrický proud a každých pár kilometrů je střílna s vojáky s kulomety. Pročpak nekritizujete Saudy?

15 1
možnosti
ZH

Jak byste mohla dokázat, že většina muslimů nenávidí nás? Asi řekl osvícený guru Okamurů.

1 1
možnosti
Foto

. Podle islámského práva šaría je každý muslim, bez rozdílu povinen bojovat a zemřít když imámové kdykoliv na světě vyhlásí fatwu, která ukládá povinnost každému pravověrnému Muslimovi zabíjet Američany, Evropany a jejich spojence, kdekoli a kdykoli je to možné a toto nejvyšší náboženské nařízení je bráno doslova a za to bude muslim odměněn 72 ženami a mladými chlapci. Tohle řekl Dr. Salman Hasan (Salman Hashim Hasan Al-Baidhani), který se narodil v roce 1953 v Iráku v bohaté muslimské rodině. Od dětství byl vychováván jako muslim, musel citovat korán, pravidelně se modlit i navštěvovat mešity. Jeho děda byl dokonce vysokým muslimským duchovním v Bagdádu.

8 0
možnosti
KM

K68a32r46e17l 95M96a44s49e88k

26. 9. 2017 16:42

Ne, toto nejvyšší náboženské nařízení není bráno doslova, protože je zabíjení lidí v každé zemi trestně. To jste nevěděl?

1 9
možnosti
KS

K69a54r32l39a 87S56u95c81h80á

26. 9. 2017 16:33

ne že je nenávidím, já je tu prostě nechci ani TGM ani Vy nemůžete mít patent na to, kdo opravdu pomoc potřebuje a kdone

11 0
možnosti
MK

M68i96l82a70n 93K50e91s23l

26. 9. 2017 16:28

Mám 84 let a ten váš článek bych asi nestihl přečíst do konce svého života.Přečetl jsem jenom kousek.Skončil jsem tam,kde říkáte,že ne každý muslin je terorista.No,ale někteří z muslimů,kteří nebyli při příchodu do Evropy teroristy mají potomky - teroristy.Nevím,proč riskovat.Aký som-taký som.Na očkování proti chřipce chodím více než dvacet let.I když někteří říkají,že zbytečně.Vydržel jsem a vydržím být i anti islamista.

10 0
možnosti
JV

Mohu se zeptat, jak dlouho jste anti islamista? Celý život nebo jen poslední dva roky? [>-]

0 0
možnosti
MS

Sám se dopouštíte neoprávněné generalizace, kterou vytýkáte. Tezi "co muslim, to terorista" zastává málokdo. Souvislost nezvládnuté integrace velkého množství příchozích muslimů a terorizmu je nepopiratelná, a spolehlivý recept na integraci nemůže předložit nikdo. Opatrnost při jejich přijímání je zcela logická a je jen otázkou, co je přiměřená opatrnost.

10 0
možnosti
Foto

Češi nikdy v historii neměli problém s přijímáním cizinců. Nejsou xenofobní, tj. cizích se nebojí. Také nejsou rasisté, jak by si i moudří spasitelé mohli všimnout. V České republice žije bez problémů 193 190 Slováků (ti jsou tu ale vlastně skoro domácí), 51 968 Poláků, 39 106 Němců, 22 112 Ukrajinců, 12 369 Rusů, 14 672 Maďarů, 4 363 Bulharů, 1 585 Chorvatů, 1 801 Srbů, 3 219 Řeků. Kromě nich zde žije početná menšina vietnamská (53 110 občanů), čínská (počet statistika neuvádí) a menší korejská (počet statistika neuvádí). Ti praví uprchlíci, kteří milují svoji zemi, neodjíždí a už vůbec ne do Evropy. Ti zůstávají v táborech v Turecku, v Libanonu, v Jordánsku. Uprchlíci, kteří zaplavují Evropu, jsou ilegální imigranti, a jejich exodus je organizovaný. Touží po vysokém životním standardu, po bohatých sociálních dávkách, proto směřují do Švédska, Německa, Francie, Belgie nebo Holandska. Za další utečenci představují kulturu, která je naší kultuře cizí a jedná se o kulturu, která se snaží tisíc let zničit naší kulturu. Co dokáží tito emigranti, svědčí události v celé Evropě, kam přišli. Tito emigranti představují největší procento nezaměstnaných Evropě. Se zeměmi, kam přišli, se nikdy nesžili, vytváří ghetta, kam se bojí jít i policie. Od hostitelských zemí požadují ústupky v souladu s právem šaría a zvyšují trestnou činnost v hostitelských zemí.RvRvRv

19 1
možnosti
Foto

Nepopírám, já se však pozastavuji nad přehnanými projevy nenávisti ;-)

1 0
možnosti
SB

Je to příliš dlouhé, dočetl jsem to asi tak do třetiny a potom až poslední odstavec.

K té první třetině:

Obavy před něčím má smysl právě tehdy, když to ještě není akutní. Když stodola už hoří, je pozdě na protipožární ochranu. Když už jsem nemocný, je pozdě na hygienická opatření. Když už je šestnáctiletá slečna těhotná, je pozdě na antikoncepci.

A k poslednímu odstavci, tedy že Masaryk řekl, že pomáhat máme tomu, kdo to nejvíce potřebuje:

To uznávám pouze tehdy, jestliže ten příjemce pomoci nějak na sobě pracuje, aby příště mou pomoc pokud možno nepotřeboval.

13 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/