Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

S tím Matyášem jste přestřelil. Habsburskové byli dedičnými panovníky od roku 1526 na základě Vídeňské úmluvy z roku 1515. A ty odborné protestantské stavy si neidealizujte. Stejně neměly šanci to dlouhodobě udržet

0 0
možnosti
Foto

Čechy si zachovávaly právo na volbu panovníka a Habsburkové dědičné právo neměli. Pouze byli vždy jen tak nějak potvrzeni a dědičnými panovníky se stali až posléze. Tohle mám zase načteno já. Možná se však autor knihy o českých panovnících mýlil. Ať tak či onak, uznejte, že těmito událostmi začaly ty temné časy. Nemyslím z našeho dnešního zpětného pohledu. Tady je třeba brát věci tak, jak je viděli tehdejší současníci. :-)

0 0
možnosti
JL

Jaký národ, takový Zeman, pardon prezident (premiér).

0 0
možnosti
JS

Lituji, ale je to k smíchu. O žádný projev přece nejde. Ti pánové a dámy, co tam přišli ve smutečním a s nějakými plackami na klopách, znali Zemanův projev přednášený spatra předem?

2 1
možnosti
AL

Protože je náš nejlepší poválečný prezident Zeman ve světě hodnocen jako velká morální autorita, tak není překvapením, že v mnoha vysokých politických i společenských kruzích se uvažuje o jeho kandidatuře na Nobelovou cenu míru.

Ani se není čemu divit, je to člověk pevných názorů i morálních hodnot jak jasně ukázal i jeho vynikající (už druhý) inaugurační projev.

I když chápu, že se novinářům i ojedinělým jedincům nemusí líbit.

Ale je demokracie a tak má i jednotlivec nárok vyslovit svůj názor.

Demokracie je skvělá!

:-)R^

4 5
možnosti

To mi nedělej Arnolde Amicusi, při snídani jsem si poprskal smíchy celej monitor a zaneřádil klávesnici;-D;-DDocela bych rád viděl ty "vysoké kruhy";-D;-D

Nevadí ti Arnolde, že se Donník ani neobtěžoval té tvé ruské onuci blahopřát ke znovuzvolení?

4 2
možnosti
AL

Naprostý souhlas.

---------------------------

Premier Babiš ČTK v textové zprávě napsal, že Zeman je skvělý rétor. „Jsem rád, že jeho projev byl pozitivní a sjednocující,“ uvedl. S prezidentem souhlasí vicepremiér v tom, že současná doba je pro život v ČR pozitivní.

R^:-)

2 0
možnosti
KT

Naprostý souhlas s tím, kdo souhlasí.

-----------------------------------------------

Arnold Lička ve svém diskuzním příspěvku napsal, že souhlasí.

„Naprostý souhlas.

---------------------------

Premier Babiš ČTK v textové zprávě napsal, že Zeman je skvělý rétor. „Jsem rád, že jeho projev byl pozitivní a sjednocující,“ uvedl. S prezidentem souhlasí vicepremiér v tom, že současná doba je pro život v ČR pozitivní,“ uvedl.

------------------------

Blahopřejeme!

5 0
možnosti
JR

J14a46r36a 64R55a82n46k

13. 3. 2018 2:38

R^za nas kavarniky!

7 2
možnosti
JL

Ve veci Matyasova omezeni nabozenskych svobod jste se minul o 100 let Davide. Matyas Habsbursky se narodil v roce 1557, tedy 500 let zpatky od roku 1618 v roku 1518 jeste nebyl zrozen. Ceskymi panovniky byli tehdy jeste Jagelonci.

1 0
možnosti
Foto

Jo, moje chyba ve výpočtu. Hned to napravím. Děkuji.

0 0
možnosti
TH
DB

co se týká Masaryka asi by bylo dobré si přečíst toto

http://lcweb2.loc.gov/service/gdc/scd0001/2009/20090709004ma/20090709004ma.pdf

zde výňatek z textu

In 1902 Masaryk traveled to America at the invitation of the philantropic industrialist Charles R. Crane, who had established a foundation for Slavic lectures at the University of Chicago. By a happy coincidence Crane turned out to be a friend of Woodrow Wilson's, a fact that was to serve Masaryk well in 1918

a všimněte si důrazu na slovech...........BY a happy coincidence...........a Philantropic industrialist...............to tak trochu připomíná Sorose, že?..

historie se často opakuje jen má na sobě jiný modní kabát...........

2 0
možnosti
AL

Jak vidíte sám, vážený pane Bartoši, už tehdy existoval americký "Filantropický průmyslník i šťastné shody náhod".

:-)

Asi

1 0
možnosti
KB

K55a32r74e13l 77B97o80k

12. 3. 2018 22:30

Ano velice hezky a správně napsáno. Tak by měl vypadat projev prezidenta republiky.KarmaR^R^R^

9 0
možnosti
AL

Také se mi projev našeho prezidenta Zemana zamlouval.

:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/