Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J62a71n 81H21u98r46k71a

22. 10. 2018 23:58

vaše slova tesat do zákona...jako jeskyńář jsem mnohokrát přespával pod dozorem chlupáčů kde naše ohřívání plechovek jim muselo setsakra vonět nebo opekání špekáčků (na Ljubětové...na haldách jak na nás koukali...) a nikdy nás nepoctili devastující návštěvou jako kdyby věděli že patříme k Lesnímu Lidu...je to dva měsíce kdy jsem s partnerkou na houbách potkal medvědici i s medvíďaty ve Svitu u Popradu a zatímco partnerka umírala hrůzou a klidila se do bezpečí já se pokoušel poutaje pozornost na sebe o snímek bohužel proti slunci a stráni to nebylo možné (snímky nic moc) navíc medvědice stále mezi mnou a jí udržovala bezpečnou vzdálenost byla moudrá věděla že útokem by ohrozila medvíďata byl to silný zážitek v okamžiku kdy jsem ustoupil ze svahu protože partnerka byla již relativně v bezpečí medvědice se s viditelnou úlevou vydalala i s medvíďaty porostem pryč....bohužel partnerku již na houby nikdy nedostanu...

Lidi neblázněte zloději a vrazi žijí a běhají mezi vámi a vy? honíte ...styďte se

2 2
možnosti
PV

P76a17v46e27l 71V79é61b32r

23. 10. 2018 7:09

Jenže: tento medvěd bezpečnou vzdálenost neudržuje...

3 0
možnosti
Foto

Medvěd je velice nebezpečná šelma, člověk je největší predátor, jinak by už dávno vyhynul. Co navrhujete? Nechat se zabít medvědem, abychom prokázali, jak máme rádi přírodu? Otázkou je, jestli je to správně a v souladu s přírodou, protože v přírodě je to nastaveno tak, že každý má svého nepřítele. Tak to v přírodě chodí, zvířata se požírají a zabíjejí navzájem, proč je to u lidí špatně? Medvěd roztrhá ovce, s těmi soucit nemáte? Budete přesvědčovat medvěda, že by s tím měl přestat?

8 0
možnosti
Foto

Ať si žije medvěd někde v divočině. Do českého území s hustotou 120 lidí na km čtvereční prostě nepatří.

5 0
možnosti
VF

Jen dotaz: Vy žijete v oblasti, kde se medvěd pohybuje? Ohrožuje Vaše děti, Vaši rodinu?

Žil jsem ve Frýdku, kde jsem musel deset let denně dýchat zplodiny tisíců aut jen proto, že jeden "ekoterorista", žijící v horách, neustále bránil výstavbě obchvatu. Proto se ptám.

11 0
možnosti
Foto

Chodím tam celkem na výšlapy ;-)

0 0
možnosti
SN

:-).....Milý pane, zřejmě "zelený"! Nedávno jsem četl článek, že medvěd napadl myslivce a škaredě ho pokousal. Měl u sebe zbraň,ale jaksi se mu ji nedalo použít! Medvěd se prochází uprostřed vesnice. Napadne vaše dítě a možná ho zabije, ba i sežere! Vám se to bude líbit? Má větší cenu medvěd, kterých se na zeměkouli pohybuje tisíce, než vaše dítě? Odpovězte si sám, zachránce světa! RvRvRv

3 1
možnosti
Foto

Lidstvo je tak odporný a agresivní druh, že nevidím důvod se množit dále ;-)

0 7
možnosti
OF

Někdo tančil s vlky, vy to zkuste s medvědem.;-D

1 0
možnosti
Foto

Jsem krví trpaslík, ti medvědy rádi ...

0 1
možnosti
PV

P80a63v24e30l 38V10é17b20r

22. 10. 2018 20:48

Člověk má zabít, co mu za živa škodí, nebo po smrti prospěje. Tento medvěd za živa škodí a to dost hodně. Je jenom otázkou času, kdy neuloví ovci, ale člověka.

Jsem pro to chránit především svůj druh, vy zase medvěda. Proto jste z mé strany z této ochrany vyjmut a přeji vám srdečný rozhovor s dobráckým míšou...

7 3
možnosti
SS

Jen bych pockal, az mu jeste zhostne kozich ...

0 0
možnosti
Foto

Vy jste přímo ta osoba, o které pojednává můj o pár minut starší článek.

https://jindrichhradecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=684236

5 2
možnosti
Foto

Nazýváte medvěda bestií jen proto, že je medvědem. Tohle mi bohatě stačilo. Zplundrovat přírodu, vyrubat lesy, vyhladit svět, tato planeta je naše a po nás ať přijde potopa.

Pokud se bojíte, do lesa nelezte a nechte přírodě taky kousek místa. Zplundrovali jsme tu toho dost, tak si to užívejme, komu se to líbí...

10 2
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/