Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Celkem souhlas, ale nedělejte ze sebe tydýta:

"Dar si pěkně odečtěte z daní a v závěru vás to nebude stát ani korunu."

Daroval jste někdy částku, která by stála za uvedení v daňovém přiznání? Zřejmě ne. Jinak byste věděl, že "odečíst z daní" neznamená, že se vám o tuto částku sníží daně, ale sníží se základ daně - a to je podstatný rozdíl mezi celkem a 15% z něj.

Jinými slovy, stát je tak laskav, že z darované částky vám odpustí daň z příjmu - i to není špatné, však on zase příjemce daru tu částku musí zdanit, takže stát ani zde není škodný.

11 0
možnosti
Foto

Ještě dodám, že dar není náklad na dosažení příjmu, takže ten dar platíte z pojištěných peněz, jenom ušetříte tu daň. Vaši kapsu to tedy stojí i tak dost, a ne že "vás to nebude stát ani korunu".

3 0
možnosti
Foto

Já vlastně daruji každý měsíc, jen odečíst si to nenechávám. Tady jde však spíše o nadsázku ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, jakou nadsázku. Blbou argumentací naznačujete, že ministr Hamáček, který si takto tu pokutu vyměřil sám, vlastně nic nezaplatí.

Sice Hamáček není můj oblíbenec, ale tohle udělal dobře (nebo mu to aspoň dobře poradili). A jestli z té pokuty ušetří těch 1500, nakonec ani není jisté - uplatnit tu slevu může, ale nemusí.

1 1
možnosti
MJ

Navíc tedy úplně nevím jak by si autor představoval že by měli zaplatit pokutu - asi se jít sami udat na PČR a požadovat bloček? Myslím že řešení zvolili docela dobré a navíc tím nikoho nezatěžovali. A to Maláčová ani Hamáček nejsou ani moji oblíbenci :-). I když Hamáček musím uznat to zvládá dost dobře - naštěstí pro nás všechny. Každopádně ale souhlas s tím že to od nich byla pěkná hloupost.

Spíš mne překvapilo, že se nějaké porady tímhle způsobem vůbec konají. U nás ve firmě se nesmí sejít porada ve více než dvou lidech a i ti si mají radši zatelefonovat. Všechno se řeší přes konference. Každej mohl klidně sedět u sebe v kanclu a bejt připojenej úplně stejně. K čemu nám bude když odpadnou lidi co se to mají snažit nějak řídit?

1 2
možnosti
PH

porada pres konferenci nebo telefon ma jednu nevyhodu... lze z ni bez problemu udelat zaznam a pak chytit dotycneho pripadne na svestkach... to je pri osobni schuzce mene pravdepodobne

2 0
možnosti
JV

Každý jsme nějaký. Váš je k zamyšlení, proto ta nadsázka.R^

0 0
možnosti
PH

Co takhle darovat penize kamaradove neziskovce? A pak to oklikou dostanu 2x zpatky... mate info komu byl dar predan?

0 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/