Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

kromě toho, že budeme přispívat italským a španělským důchodcům na důchody, které jsou mmch 2x větší než naše, tak španělé, u vidiny návrhu přerozdělování od čistých plátců, narychlo uzákonili tzv základní příjem, tak se skládejte, když chcete, já nechci. nechci dávat ale nechci ani brát

11 0
možnosti
MB

Pěkně mě vytočily ty propagandistické hlášky z dílny Euractiv ala "EU pomáhá českým podnikům čtyřikrát více nežli český stát".. ;-€

Tak sakra, když si EU pod sebe "stáhla" pomoc (a peníze) malým a středním podnikům? To EU neplatí ze svého..to je z peněz, které tam odvádíme. EU to má pouze jako agendu ..a pak to vydává za svoji pomoc, jako by někomu něco "dávala" ze svého. Má s tím český stát soupeřit a z toho, co mu zbude podporovat ty podniky ještě víc? Co by pak dělaly ty podniky, když by se v jejich podpoře předháněla EU i stát? Právě ty podniky mají generovat peníze, ze kterých stát i EU žije. Ideálně by ty podniky neměly potřebovat žádnou pomoc. Tím se narušuje přirozené konkurenční prostředí.

A proč si vlastně EU vlastně pod sebe stáhla tuto "pomoc"? Protože nejde o nic jiného, nežli centrální řízení...ovlivňování těchto podniků aby šlapaly tak jak EU píská. Ta "pomoc" má totiž svoje podmínky jejichž prostřednictvím si EU prosazuje svoje zájmy.

Že jsme zatím do Bruselu odváděli méně nežli jsme čerpali? Všeho do času. To byla jen "půjčka" než se staneme trvalými plátci. A stejně se nedá říci, že jsme dosud "dávali méně". Kromě našich finančních příspěvků jsme dávali přístup na naše trhy, přístup k naší legislativě (tak aby vyhovovala těm zemím které něco "dotovaly" ..ale také z toho něco měly), k naší infrastruktuře, necháváme Brusel "řídit" naše podniky ..prostě dáváme i část suverenity.. Zkrátka když se to takhle shrne..dávali jsme víc. Nechci si stěžovat nebo někoho z něčeho obviňovat, já jen abysme si to uvědomovali. Nikdo vám nic nedává pro nic za nic.

OK, je v pořádku nějaká těsnější spolupráce a využívání výhod společného trhu.. Ale celá ta nadstavba včetně těch dotací je nejen zbytečná ale kontraproduktivní. To si mají státy řešit samy podle svých skutečných potřeb a zájmů ..a ne z rozhodnutí nějakých osvícených elitních úředníků v Bruselu.

16 0
možnosti
Foto

Právě ty podniky mají generovat peníze, ze kterých stát i EU žije. Ideálně by ty podniky neměly potřebovat žádnou pomoc. Tím se narušuje přirozené konkurenční prostředí ... Tvl, nebyl to stát kdo ty podniky na x měsíců zavřel? Vy po nich nejště chcete, aby se obešly nyní bez pomoci nebo dokonce generovaly peníze státu? To asi úplně nepůjde co? A o tom, proč je třeba podniky nyní podpořit jsem psal v článku, na který v textu i odkazuji. Pád podniků jen povede k propouštění a prohlubování krize, jejich podpora je tedy na místě...

1 0
možnosti

R^R^R^

Vás to udivuje? Co očekáváte od postkomunistických papalášů, bývalých korupčníků, veksláků, komunistů, estébáků a nenávistných, nabubřelých lhářů, které si neustále naši občané ochotně volí za své vlastní představitele?

:-)

6 7
možnosti
MB

To je přesně to, co jsem četl o strategiích jak ovládat kolonie a jak vítězit bez boje. Rozdělit společnost, vytvořit a podporovat pocit zkorumpovanosti, závisti a neschopnosti tak, aby lidé byli raději ochotni předat vládu a rozhodování do cizích rukou, do nějakého vzdáleného centra, kam není tak vidět.. (v duchu "když ne já, tak radši nikdo")

6 0
možnosti
Foto

EU zneužívá pandemie k záchraně zemí, které by musely být zachraňovány i bez ní. Jak dlouho se dá dělat politika, kdy rozumně se chovající země doplácejí na rozhazovačnost jiných? Tahle půjčka se má splácet třicet let. Zcela jistě nepomůže a za pár let bude EU tyhle země řešit znova. To si znovu půjčí? Co bude s dluhem EU, až tenhle zmetek skončí? Rozdělí se podle počtů obyvatel členských států?

5 5
možnosti
JH

Pokud se kdokoliv bráni těžce zadlužovat ČR prostřednictvím EU na 30 let, má mé požehnání, ať se jmenuje, jak se jmenuje!

11 2
možnosti
ZH

Vy jste moc nepochopil to, co Babiš reálně dělá, že? Prožral se konjunkturou a rozpustil rezervy, tedy fakticky tento stát zadlužil.

2 0
možnosti
JS

Český premiér je od toho, aby hájil české zájmy. Bohužel nevím, čeho se týká ta tabulka, jaké dárcovské konference.

7 1
možnosti

Nejvyšším českým zájmem je být aktivním členem společenství, které mu zajistí mír, svobodu, demokracii a prosperitu! Alternativou není svobodná opuštěnost, ale stát se součástí agresivního Ruska! :-)

2 5
možnosti
JF

J83i89ř81í 17F27o45g50e75l

30. 5. 2020 9:13

Měl byste psát o tom, čemu aspoň trochu rozumíte. Oblast financí to určitě nebude.

9 3
možnosti
Foto

A to je vše co k tomu máte, nebo svá slova ještě rozvinete a zasvětíte neznalé?

4 2
možnosti
KL

I já odmítám tento plán. Odmítám se společně zasloužit s někým, kdo má eufemisticky řečeno "odlišnou představu o rozpočtové kázni".

15 0
možnosti
KL

...samozřejmě zadlužit, nikoliv zasloužit... Ty automatické opravy :-(...

1 1
možnosti
JV

Přesný popis této republiky... a bude hůůůůř. Ta pracka je furt delší. Však někdy změní EU ty smlouvy a budou moci vyžírky vykopávat z EU spolku.

1 4
možnosti
ZZ

rád budu za vyžírku, aby mě vykopli, to přerozdělování je od dˇábla

4 1
možnosti
SV

Bylo by super nedávat vůbec nic a taky nic nebrat. Prostě seknout s touhle korupční politikou a vrátit se k EHS.

15 1
možnosti
JJ

Mu se muzem vratit leda k RVHP, v EHS jsme nebyli

4 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/