Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to žádné vlaječkové šílenství. Je to vyjádření solidarity, vzkaz teroristům, že nám to není jedno a že se jich nebojíme. A pád ruského letadla v Egyptě? Samozřejmě, že i tohle v nás vzbuzuje lítost, jenže je tady několik rozdílů. Útoky v Paříži se staly v jednom z hlavních měst Evropy, je to útok na celou Evropu, tedy i na nás, naše hodnoty a způsob života. Kromě toho, sami Rusové nejprve odmítali, že by se jejich letadlo stalo obětí teroristického útoku. 

Další věcí je, že úředníci EU zneužili pařížských útoků a chtějí nás odzbrojit, abychom se nemohli bránit. Je to vlastně jejich vzkaz teroristům: "Klidně k nám přijďte a můžete v klidu zabíjet, nikdo vám nebude stát v cestě, nikdo proti vám nepozvedne zbraň."

0 0
možnosti

P84a28v16e72l 42K66h48a90i16l

22. 11. 2015 10:38

Není pravda, že žádosti volyňských Čechů byly smeteny se stolu ...  Rv

0 0
možnosti

Souhlas s panem Blažkem, u ruského letadla se spekulovalo . Nemyslím, že by tady někdo pokladal Rusy za méně lidi jak pan autor naznačuje. Také, jelikož je dnes pro nás všechny docela dobrá šance vyskytnout se v Paříži, máme pocit, že jen z milosti Boží jsme těmi obětmi nebyli my.

0 0
možnosti
Foto

O83t88a 90B68l31a17ž96e61k

21. 11. 2015 0:50

Rozdíl v reakcích na atentáty v Paříži a mrtvé z ruského letadla lze velmi jednoduše vysvětlit psychologicky a to takto:

U atentátů v Paříži bylo od prvních okamžiků jasné, že se jedná o cílené vraždění. Po pádu ruského letadla trvaly nejasnosti ohledně příčiny (vč. např. možné technické poruchy a t.p.) více než týden.

Tedy -  v prvním případě měli lidé možnost reagovat okamžitě a o to spontánněji pod přívalem prvních hrůzných informací. Navíc - místa činu byla přímo v ulicích města.

V druhém případě byla informace o tom, že šlo také o sprosté zabíjení odložena více jak o týden. Reakce logicky nebyla tak spontánní. Navíc - místo činu bylo někde v pusté poušti - daleko od možné fyzické přítomnosti veřejnosti.

1 0
možnosti

Myslim, ze vubec nejde o to, ze by evropane nesoucitili s rusy nebo je povazovali za mene dulezite, at uz je historie a nynejsi politika jakakoli.

Autor srovnava jablka a hrusky. U Parize zdaleka neslo jen o obeti, ale velkou roli hralo prave umisteni. Pariz - mesto, ktere vsichni zname, spousta z nas tam byla, je pro nas evropany historicky i kulturne dulezite, je nami vnimano jako relativne bezpecne, prijemne, romanticke... Je i zemepisne bliz. A najednou se v nem odehraji bestialni vrazedne utoky na nahodne nevinne civilisty, na ktere tak blizko domova nejsme (zatim nastesti) zvykli.

A pad letadla, ktery je nejdrive povazovan za nehodu - jsem presvedcena, ze kdyby bylo od zacatku zrejme, ze jde o terorismus, tak bude sok a nasledny soucit vyraznejsi. Navic o padajicich letadlech prece jen jednou za cas slychame, je to riziko, ktere je pro nas mozek "vysvetlitelnejsi".

A teroristicke utoky na blizkem vychode a v Africe - je prirozene, ze zapadni media se budou vice venovat tragediim v nasi casti sveta, kterou lepe zname, kterou povazujeme za domov, ke ktere mame kulturni vztah, navic ji povazujeme za relativne bezpecnou.

Vrazda meho souseda v me ulici se me naprosto prirozene dotkne vic, nez vrazda v sousednim meste. Asi tak.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za článek. :-)R^

5 0
možnosti

To jste tedy objevil ameriku, vítejte v mediokracii.

0 0
možnosti

Rád bych upozornil, že pád Ruského letadla byl nejprve považován za důsledek šlendriánu v údržbě. Soucit mnozí vyjadřovali, ale protože to nebylo považováno za důsledek terorismu, nějak nedává smysl "stavět se po bok Rusů" -- dokonce, kdyby někdo hned po pádu letadla tvrdil "Jsem Rus", tak by tím z pohledu tehdejších informací říkal, že souhlasí se zanedbáváním údržby letadel atd.

To, že Charlie Hebdo pád karikovali, je prostě dáno tím, že jsou to Ch.H. - oni nedělají nic jiného než že karikují. A karikují všechno, dá se dokonce očekávat, že karikují/budou karikovat i útok v Paříži, za což od Francouzů slíznou nejedno ošklivé slovo.

8 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/