Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R57a97d60i93m 46K79a87l86a17s

29. 1. 2018 23:38

Asi je tentokrát zbytečné, abych cokoliv říkal, protože vše podstatné je obsaženo v diskuzi. K samotnému příspěvku bych podotkl pouze to, že to, co autor předvádí, je manipulace, která nemá se smysluplnou argumentací nic společného. Podstatou je skutečnost, že záměrně či nechtěně neporozuměl termínu "pražská kavárna". Její definici může nalézt v níže uvedených komentářích. To by mu mělo umožnit svůj příspěvek přeformulovat a dospět k novým závěrům.

Nadšení a zápal pro věc jsou bezesporu chvályhodné, ovšem pokud jakákoliv konstrukce selhává ve svých základech, nemůže být stabilní a velmi brzy dochází k jejímu zhroucení či rozpadu. Chce-li být proto napříště úspěšný, musí dobrému pochopení základní terminologie věnovat více času a pozornosti. Tím eliminuje chyby, kterých se dopustil, a současně mu to umožní vydat se novým směrem.

Ale abych autora blogu nezanechal zcela tápajícího, připojím ještě jednu krátkou poznámku. Kvalifikace dobrého fyzika, herce či kumštýře v minulosti již mnohokrát neznamenala odpovídající kvalifikaci coby politika nebo alespoň zvěstovatele užitečných poselství. Mnohé podobné pokusy končily fiaskem a bylo jen ku prospěchu věci, že na tato doporučení a nálady volič lomeno prostý občan nedbal. Pokornější duše pochopily svůj omyl a vyvarovaly se dalších chyb. V jiných případech sledujeme nové a nové snahy o jakési zkratky k moci a k vlivu a touhy po novém rozdání karet, je-li hra ztracena. Ani opakovaný neúspěch zkrátka neodradí a nevynutí si jejich diskvalifikaci či alespoň přijetí faktického stavu věcí a respektování názoru většiny. Je to nekončící proces zveličování významu jednotlivce na základě kritérií, které nezavdávají důvody k jakékoliv vyšší reálné způsobilosti promlouvat do věcí veřejných, definovat je a hodnotit.

6 1
možnosti
VB

Prosím, ať je Miloš Zeman zase na Hradě. Bude dělat „jenom“ ostudu (nebo se starat o zábavu, jak se to vezme), jeho nevoliči jej budou v zájmu vlastního duševního zdraví bojkotovat (zde návod) a život půjde dál.

Co když jej ale lidé volili z důvodů daleko zásadnějších, kvůli tomu, co reprezentuje? A to je ignorování a umlčení nepohodlných médií, mobilizaci proti vymyšlenému vnitřnímu nepříteli, směřování ven z Evropské unie, přítulnost k Východu, normalizace společnosti ve stylu Maďarka a Polska. Co když si většina voličů toto opravdu přeje?

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646653

8 5
možnosti
JZ

Jedine umlcovani medii, ktere jsem v posledni dobe zaznamenal, je umlcovani medii "siricich nenavist" a "siricich ruske dezinformace", ani jedno urcite nema se Zemanem nic spolecneho. Stejne tak jedina mobilizace proti vymyslenemu nepriteli je mobilizace proti ruskym hackerum (ne ze by tedy v Rusku nebyli hackeri, ale jejich vyznam bude stejny, jako u jakychkoliv jinych hackeru). Dale Zeman rekl, ze by v referendu o vystupu z EU hlasoval pro setrvani. Pritulnost k vychodu tam je, to jedine vam uznam (ale asi se neshodneme na tom, co tim Zeman sleduje). Co je to podle vas "normalizace spolecnosti", bohuzel opravdu netusim.

3 7
možnosti
PK

Reakce MZ těsně po volbách byly skutečně infantilní, krom pusinek pro ženu a dceru, tak glosování anglických výrazů se moc nepovedlo. Na druhou stranu chápu historicky jeho vztah k novinářům, a k pražské kavárně, ta si na něm vyřádila, být však velkým mužem, ignoroval bych to a snad bych občas použil nějaký svůj slavný bonmot.

4 3
možnosti

Infantilní? Spíše aterosklerotický! :-)

0 4
možnosti
JZ

A prazska kavarna uz kviciiiiiiii... to, ze po volbach, ktere nedopadly "jak mely", se kavarna bude ohanet vsemoznymi matematickymi operacemi, jejichz ucelem je toliko pokus o bagatelizaci vyznamu vysledku celostatnich voleb, na to uz jsme si tak nejak zvykli.

Vy jste se navic jeste chytil Zemanovy prupovidky, ze kavarna jsou lide, co nic moc nedokazali, a samozrejme ji interpretujete doslovne. No i kdyby to nahodou bylo mysleno doslovne, tak to je stale vic na urovni, nez zoufale usilovne poukazovani na to, ze Zemana volili spise lidi s nizsim vzdelanim a seniori.

24 10
možnosti
JN

Pane Zapletale, já tady všude čtu relativně slušnou argumentaci pro i proti MZ, jediný, kdo tady kvičí jste Vy. Vzchopte se. A nekvičte.

5 4
možnosti
MP

Tady bych se také přidal spíše na stranu těch, co tvrdí, že to, že je někdo veřejně známý např. herec, zpěvák, hudebník, sportovec apod., ho v žádném případě nijak neprofiluje jako znalce politiky a sociálněpolitických teorií ve srovnání s ostatními běžnými lidmi. Politický názor obyčejného zedníka nebo truhláře je skutečně stejný, jako třeba názor paní Holubové. Resp. není důvod si myslet, že by názor známých osobností byl vesměs nějak více kvalifikovaný. Spíše naopak, ti nejšpičkovější si často žije ve své bublině se sníženou vazbou na realitu, případně ani jejich vzdělání nebývá nijak vysoké (profesionální sportovci nemají často ani maturitu, nebo taková Aňa Geislerová má jen základní školu apod.).

30 5
možnosti
JP

Jako znalce politiky se ovšem nejeví hlavně p.Zeman a to je myslím, ten hlavní problém

0 0
možnosti
PV

já jsem pochopil definici "Pražské kavárny" docela jasně. Tj jsou to lidé, kteří jsou sic erudovaní ve svých oborech (např umělci) ale když se pokoušeli něčeho dosáhnout v jiném oboru (politice, byznysu) tak pohořeli a přesto všechno radí ostatním co je správné v oboru, kterému sami nerozumí. :-)

38 7
možnosti
JP

A jak jsem měl tu čest pět let pozorovat p.Zemana, tak jemu se povedlo to samé.

0 0
možnosti
MB

Problém Pražské kavárny je její úzkoprsost, ...že chce presidenta přímo na míru ..presidenta, ke kterému by měli přístup jako za dob Václava Havla ...presidenta, který by byl "jejich"..

Kdyby jejich skutečnou prioritou bylo nahradit M. Zemana, měli podpořit nějakou politicky reálnou osobnost s vyprofilovanými názory a ověřenou historií ohledně schopnosti tyto názory prosazovat. Museli by se ale smířit s tím, že to bude člověk se širším zázemím, který za svoji pozici vděčí své předchozí politické práci, jehož tedy nebudou jedinými kamarády, a který tedy bude dělit svoji pozornost na více stran..

Jenže oni chtěli presidenta přímo k obrazu svému ..bez reálného politického vlivu, nesamostatného, tvárného a ovladatelného.. kterého si budou vodit a hýčkat.. a on jim jejich přízeň bude oplácet..

31 5
možnosti
PM

Domnívám se, že když Zeman mluví o pražské kavárně, tak nemluví o všech voličích pana Drahoše, resp. všech, kteří nevolili Zemana. Ani podle mě nemluví o všech, kteří pana Drahoše veřejně podpořili. Ale mluví jen o jejich relativně malé, ale zato velmi hlučné skupině, která by (podle něj) ráda diktovala svůj pohled na politiku ostatním.

38 7
možnosti
PV

přesně tak to chápu i já, Zeman sám v projevu řekl že se váží voličů p. Drahoše.

11 2
možnosti
Foto

Jasná Karma, děkuju za hezkou úvahu R^

9 11
možnosti
GK

koukam dalsi komu zhorklo kafe ;-)

8 9
možnosti
JN

kafe zhořklo necelé polovině voličů. Mi taky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/